Ga naar de inhoud

65

Ja, de jaren gaan tellen… Ik mors meer, hannes meer, frutsel langer aan sluitingen en verpakkingen, kom trager op het juiste….uh… woord, grijp vaker mis en gisteren had ik een heus seniorenmoment. Of was het domme pech?

Voor mijn verjaardag had ik in de woonkamer kweepeertjes geschild en ze vervolgens in de keuken op het vuur gezet. Op een… uh… treefje. Het verwachte aroma van wijn, kruidnagel, kardemom en kaneel bleef uit. In plaats daarvan een soort… uh… iets wat uit Pernis was komen overwaaien? De gare peertjes werden in een schaal gestort en toen ontdekte de huisdichteres onder de pan en tussen het treefje de gesmolten resten van een plastic onderzettertje uit de woonkamer dat onder de pan was blijven plakken en onlosmakelijk was verkleefd met het treefje. Dat zag er zo uit. Nog drie van dit soort voorvallen en ze laten me opnemen.

.

strooipan

.

De verjaardag zelf bracht mij veel, op allerlei gebieden. Zo blijk ik veel ‘omiger’ dan ik ooit vermoedde; ik had veel voldoening van de aanwezigheid van de jongere generatie – neven en nichten tussen 15 en 25, met aanhang. Leuke, pientere mensen, stuk voor stuk. Van mijn lieve schoonmoeder kreeg ik een paar handgebreide wollen sokken, zoals elk jaar. Ik draag nooit andere, zomer en winter. Dit jaar was het een echt jubelpaar. Ze had zich weleens laten ontvallen dat ze dozen vol losse knotjes en bolletjes over had, waarop ik – niet in staat een kabelsteek van een T-bone steak te onderscheiden – spontaan uitriep: “maak daar maar een paar voor mij van!”

Aldus geschiedde en gisteren was de feestelijke presentatie. Zie hier het bonte resultaat!

.

jubelsokken

.

Paars PS In de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

10 reacties op “65”

 1. Prachtig die kousen! … Ik heb maatje 40 schoen, mochten er nog bolletjes over zijn????

 2. Alsnog gefeliciteerd. En maak je geen zorgen: we morsen allemaal wel dingetjes meer. Maar wat zou dat: het zijn maar dingetjes.

 3. Alsnog gefeliciteerd. En maak je geen zorgen: we morsen allemaal wel dingetjes meer. Maar wat zou dat: het zijn maar dingetjes.s

 4. Marius van harte gefeliciteerd. Over een maandje mag ik ook de ex aow leeftijd begroeten. Als jij maar voorlopig woorden blijft morsen ook al gaat het over “treefjes” weet de leuke jonge generatie nog wel wat een treefje is?

 5. Die sokken zijn zonder meer geschikt voor de Dutch Design Week. Dragen is niet verantwoord. Ik adviseer een glazen vitrine.

 6. En oh ja, gefeliciteerd nog! Natuurlijk! Was zo onder de indruk van die sokken…

 7. Van harte, Marius! Blijkens je eerste regels ben je geen lijder aan het Forever Young- syndroom, zoals nogal wat van onze generatiegenoten. Dat doet me deugd. Het vermindert je kans op een gebroken heup. Een van de geneugten van 65 worden, is dat je een Dalvrij 65+-abo van Connexxion kunt aanschaffen. Voor 125 euro per jaar kan je daarmee in Haarlem en geheel Noord-Holland (vrijwel) onbeperkt reizen. Helaas kwam ik daar pas op m´n 71ste achter, omdat ze er niet mee adverteren.

 8. Marius (RaDa-reda)

  @allen: Dank voor de goede wensen etc.
  @Harrie: Dank voor de tip! In Engeland kan ik al vanaf mijn 60ste genieten van de privileges van de Old Age Pensioner en ik doe dat altijd met een speciaal soort genoegen (ga als vanzelf een beetje krom lopen en tuttelen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *