Meteen naar de inhoud

WE ARE LEM

De tien letters van IAMsterdam hebben na jaren trouwe dienst afgedaan in de ogen van Groen Links. De iconische stadspromotie bij het Rijksmuseum wordt nu gezien als een ongepaste uiting van snoeverig individualisme. Die zelfkennis komt rijkelijk laat.

Al in 2007 schreef ik een nep-nieuwjaarstoespraak, waarin de Muggenmeester zich verbolgen toonde over de door de rechter wegens plagiaat afgewezen slogan WE ARE LEM. Ik citeer de nep-burgervader: “Ik vond en vind dat nog steeds géén plagiaat. WE ARE LEM léék weliswaar erg op I AMsterdam, maar er was wel degelijk verschil! WE ARE LEM benadrukte juist dat wij een hechte gemeenschap zijn – dat iedere burger zich ziet als ambassadeur van zijn stad.”

Zo is dat! De spijker op de kop!! Zie hier een foto van Burgemeester Schneiders in WE ARE LEM T-shirt.

En verder: het RaDa moet zich ervoor hoeden een meteo-blog te worden, met deze Oudewijvenzomer. Want gisteren zat ik nog buiten een ijsje te eten bij Da Benito en vandaag had het zo weer gekund. Des te vreemder dat ik, fietsend langs de Delftlaan bij de ijsbaan de koelmachines hoorde loeien. En er werden baantjes getrokken en niet zo zuinig!

.

ijsvreters2

‘.

Zouden ze niet in een wak  schieten bij deze temperaturen?

,

ijsvreters

.

Kennelijk niet dus. Het was een beetje of ik al paaseitjes in de winkel zag liggen, maar een mooi gezicht was het zeker.

Paars PS In de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

1 reactie op “WE ARE LEM”

  1. Tja, de topsport moet doorgang vinden… ik zit hier in mijn achtertuin te soezen met een biertje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *