Ga naar de inhoud

Tata! Tata!!

“Tering-hee… Dit is echt niet normaal, ouwe… Al-le-maal zwavel! What the fuck! Welkom op de KoFa. Joepie…heee!”


Spontaniteit kan de voice-over bij een amateurfilmpje op RTV-NH niet worden ontzegd. De beelden liegen er dan ook niet om. Alsof de Etna en de Stromboli tegelijk een zware hoestbui hebben. Het einde van Tata? Zijn er overlevenden? Enorme gelige rookwolken kolken ten hemel over een front van honderden meters.

.

zwaltata

.

De ontzetting/opwinding van de ooggetuige is begrijpelijk. Wat heeft zich daar voltrokken? Voor Tata valt het incident onder de noemer ’emissie’ en het is braaf gerapporteerd aan de ‘Omgevingsdienst’, die de laatste tijd toch al veel te stellen heeft met het bedrijf (denk aan de ‘grafietregen in Wijk aan Zee). En verder is het kennelijk over tot de orde van de dag.

Maar wie die beelden ziet, kan zich wel vinden in dat ‘tering-hee!’

P.S. We blijven even in hetzelfde kleurenpalet. In de binnentuin van mijn school staan een soort graspluimen die in zonlicht prachtig tot hun recht komen. En als je de foto 180 graden roteert krijg je dit:

.

vnuirlok1

.

En doorroterend staan ze weer op hun pootjes.

.

bamboo

.

Paars PS: In de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

1 reactie op “Tata! Tata!!”

  1. Bij mij is Schiphol een heel belangrijke werkgever.
    De overlast van Schiphol wordt ook vaak met 2 maten gemeten.

    Dat zal met de Hoogovens ook wel gebeuren verwacht ik.

    Duurzame groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *