Ga naar de inhoud

Zkwie

Voor 20 à 30 miljoen kun je een of twee failliete ziekenhuizen een doorstart laten maken, of je kunt er drie dagen herrie voor kopen voor het circuit.

Ach, wat ik van de Formule 1 op Zandvoort vind, heb ik hier al eerder laten weten en de tegenstelde opvatting van Bernhard van Oranje-Nassau is genoegzaam bekend (zie anders hier). De prins houdt van zijn zkwie en als op dat zkwie een thuisrace voor Mazvztappen kan komen is dat geweldig voor de ‘BV Nederland’. En, nog steeds volgens de PR-ins, de ‘heritage‘ van de Formule 1 zou gediend zijn met de toewijzing aan Zandvoort. ‘Heritage‘, op eerbiedige toon uitgesproken – of er diep in het duinzand nog een antieke helm van Niki Lauda begraven ligt en langs de Vodafonebocht regelmatig archeologische flarden van de ‘slicks’ van Jacky Ickx worden opgegraven, van onschatbare waarde voor de geschiedenis van de autosport.

Intrigerend is op dezelfde site het interview met algemeen directeur Overdijk, die schermt met een paar ‘leuke’ ideeën die ze op de plank hebben liggen. Verrassende ideeën, waar het publiek van zal opkijken, zoals een ‘autoluwe Grand Prix’. Autoluw ?????????????????????????????????????????????? Zijn er maar drie deelnemers? Verkeersdrempels en knipperbollen? Doen ze de trainingen in trapauto’s? Of worden Zeeweg en Zandvoortselaan afgesloten voor autoverkeer en vervoeren ze die 80.000 toeschouwers naar het zkwie in tweedehands stints?

Autoluw, dus, en misschien ook iets met kanonnen met anti-geluid die de omringende gemeenten verdedigen tegen de decibellen? Nou ja, als het meezit/tegenzit (doorhalen wat niet van toepassing is) weten we het al in 2020.

.

10303

Formule 1-erfgoed

Paars PS: In de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

9 reacties op “Zkwie”

  1. Het verschil is dat prins Brilnard op een familiefeestje maar 1 x met de pet rond hoeft te gaan en hij heeft zijn speeltje binnen handbereik. Ik heb de waarschijnlijk niet vergelijkbare vergelijking circuit en ziekenhuizen ook direct gemaakt. Tja hoe goed gaat het in de BV Nederland. Laat de doodgewaande Levi Weemoedt er maar een mooi pessimistisch versje over schrijven.

  2. Nou zeg, waarom mag dat aardige jongetje, die met die bril ja, nou niet even iets van onze leefomgeving vernietigen. Dat is toch leuk joh. Lol!

  3. Ik ben een mild voorstander van de formule 1 race op Zandvoort. Die paar honderdduizend bezoekers komen op een zonnig weekeinde nu ook al naar de kust, en dat beetje lawaai kan er wel bij. Wat we het meest stoort is de eensgezinde actiebereidheid onder het weldenkende deel der natie om de liefhebbers van de autosport dit pleziertje te misgunnen.

    Met een vanzelfsprekendheid die neigt naar nonchalance accepteert het weldenkende deel der natie privileges als zwaar gesubsidieerd toneel en theaterbezoek. Knippert niet met de ogen als er zo’n slordige veertig Euro bij zijn museumbezoek wordt toegelegd, en vindt het Okie Dokie dat de cursuskosten alles onder twee keer modaal weghoudt bij de overigens nog steeds zwaar gesubsidieerde stichting Hart.

    Tolerantie moet van twee kanten komen. Als je van Jan modaal verwacht dat hij de redelijkheid inziet van genderneutrale toiletten in de openbare bibliotheek, moet je niet zeuren over drie dagen Verstappenmania op de blanke top der duinen.

  4. Nou sorry hoor, die paar honderdduizend komen nu niet, maar komen dan wel bij de al aanwezige paar honderdduizend. En dat béétje lawaai? Je kan er hier in Haarlem volop van “genieten”. Niemand misgunt u een pleziertje. Maar degen die dat “pleziertje” wenst misgunt de medemensen een gezond milieu. De vergelijking met cultuursubsidie slaat natuurlijk nergens op. Of je er nu voor of tegen bent, men kan dat niet afzetten tegen een project waar de lol ten koste gaat van de gezondheid van mens en milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *