Ga naar de inhoud

Dossiervorming

Er stapte een man uit zijn auto (een stilstaande auto, om misverstanden te voorkomen) met een wankele stapel zwarte mappen of fotoalbums of knielkussentjes.

Ik grinnikte bij het vooruitzicht van slapstick die (spoiler!) er uiteindelijk niet kwam, een grinnik die werd versterkt door een verhaal dat een onderwijs-collega me deze week vertelde. Hij had een paar lelijke schrammen op zijn neus en ik vroeg om een daderprofiel. Nee, hij was het zelf: hij had een overvolle kast opengetrokken en zo een lawine van mappen veroorzaakt. Zijn mentormappen. Ik kon enig leedvermaak niet onderdrukken. Excessieve dossiervorming, dat krijg je ervan.

God strafte meteen. Nee, niet die ijverige mentor, maar mij. Al dubbelgrinnikend (om mentor en uitstapper) struikelde ik spectaculair over een omhooggevallen stoeptegel, waardoor ik toch nog het beetje slapstick kreeg waar ik op hoopte.

Zo, en nu moet ik aan de slag voor Straatjournaal

P.S. Deze week werd bekend dat wethouder Sikkema (Gr. Linx) het hier voor gezien houdt en verkast naar het verre Oldambt, alwaar zij burgemeester wordt. Op Twitter en waarschijnlijk ook elders werd gefronst met wenkbrauwen en zuinig getuit met lippen toen Cora-Yfke haar carrièrestap bekend maakte – zo kort na haar benoeming voor een nieuwe Haarlemse termijn.

Moet het RaDa zich aansluiten bij de tuiters en tut-tutters? Ja en nee – alleen zal het niets veranderen. Bij de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdag nam Sikkema de schuilnaam M. Snoek aan. Ik plaats hier een paar schermafbeeldingen. En wat je verder ook van Cryfke mag vinden, ze heeft een erg aanstekelijke lach. Hopelijk dat die stugge Groningers uit haar geboortestreek dat ook vinden.

.

cryfkes

.

Paars PS: In de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

5 reacties op “Dossiervorming”

  1. Het Oldambt, dat is van oudsher de streek van de gestaalde communistische kaders.
    Het zou nog mooier zijn als Cora-Yfke via de osmose, die sinds de val van de Muur heeft plaatsgevonden vanuit de CPN richting Beschaafd Links, van huis uit een volbloed-communiste blijkt te zijn.
    Maar daar is ze waarschijnlijk te jong voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *