Ga naar de inhoud

Concealer

Er kwam een wanhopig mailtje langs van een 15-jarige leerling: Ik ben mijn make-up-tasje kwijt van XXX (kennelijk prestigieus merk), de naam staat op het ritsje. Inhoud: lipstick, lipliner, mascara, concealer, foundation, etc.

Van cosmetica weet ik evenveel als van astrofysica, kantklossen of olieworstelen. Ik ben al blij als ik ‘s ochtends de deo kan vinden en daarmee houdt het wel zo’n beetje op. Dat woord  ‘concealer’ zag ik voor het eerst en het intrigeerde me. Ik keek wantrouwig de klas in. Hoeveel werd er voor mij verborgen, aan onvolmaaktheden?

Op Youtube stonden talloze concealer-filmpjes. Je moet het deppen, niet uitsmeren, anders krijg je er juist rimpels en wallen van! Ik maakte een grapje waarvan ik al wist dat het meisje het niet leuk zou vinden: “Barbie (niet haar echte naam), de volgende keer dat je absent bent, zal ik me afvragen of je er echt niet bent of dat je een overdosis concealer hebt genomen.” (Een zelden genoemd voordeel van het leraarschap: je kan ook je flauwe grapjes kwijt bij zo’n weerloze klas).

.

CMRB - Hubers - 1

. 

Op dit moment wordt ook hier in huis hard gewerkt aan uiterlijke schijn/uiterlijk schoon. Zo meteen heeft de huisdichteres de presentatie van haar nieuwgeborene, Wat als we niet waren betoverd? De bijeenkomst belooft erg leuk te worden. Natuurlijk zijn we lichtelijk zenuwachtig. Maar jee, wat begon de dag goed! In het HD stond niet alleen een interview van Sylvia met Nuel Gieles (daar wisten we van, haha), maar bovendien een uiterst lovende recensie van Jaap Timmers, die blijk geeft van een scherp inzicht in de complexe zieleroerselen en drijfveren van de schrijfster.

Wat een fijne opsteker! Ik kan hier nu wel prijsgeven dat ik na verschijning van Hier moet ik ingrijpen bijna mijn abonnement op NRC had opgezegd (het is het enige abonnement dat ik kán opzeggen, anders had ik Trouw, Volkskrant en AD ook opgezegd) uit frustratie dat al die overbelezen dikdoeners van de officiële recensentatuur niet door de concealer heen keken en inzagen dat die korte stukjes veel meer zijn dan losse flodders. Hoogstaande literatuur is het!

Zo, dat moest er even uit! En wie weet tot vanmiddag.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

4 reacties op “Concealer”

 1. Tja, ook nu is uiterlijk vertoon voor pubermeisjes nog steeds het belangrijkste.
  Vroeger had ik daar oog voor.

  Nu gaat mijn blik vooral naar oudere dames.
  Iets van verschuivende leeftijdsgrenzen.

  Fijn weekend!

  Vrolijke groet,

 2. Concealer is nog tot daar aan toe, maar what the hell is foundation? En dat etc roept ook vragen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *