Ga naar de inhoud

Media Park

Het zijn voor mij ‘ik-ben-de-man-van…’-dagen – het sociale leven draait tijdelijk om de huisdichteres en de geboorte van haar nieuwe boek.

Ik schik me zonder morren in mijn ondergeschikte rol, al brengt die de nodige praktische ongemakken met zich mee. Gisteravond vergezelde ik Sylvia naar de NPO-studio’s, waar zij werd geïnterviewd door het radioprogramma Nooit meer slapen

Dat ik meeging was geen luxe. Op de heenweg gingen we met de trein en stapten uit bij station Hilversum Mediapark. Na een steile trap betraden we deze tunnel. Mediageniek, dat zeker, maar geen plek waar je je vrouw ‘s nachts graag ongechaperonneerd in stuurt.

.

Media Park

.

Mediapark2

.

Media Park3

.

En toen moesten de kaartenbak van Pieter van der Wielen nog komen. Na ‘heb je een fobie?’ en ‘waarover voel je je schuldig?’ trok ze ‘als je jezelf een vraag mocht stellen, wat zou je dan vragen?’ Kans voor open doel, zou je denken: tijd voor schaamteloze zelfpromotie of een gepolijste anekdote. Of in dit geval 10 seconden radiostilte. Ach, een mediabeest ben je kennelijk of je bent het niet.

We kregen een taxi aangeboden voor de terugreis naar Haarlem. Om kwart over een luisterden we thuis het gesprek terug en waren best tevreden met het resultaat. En we keken terug op een boeiende avond, constateerde ik in bed; de sfeer bij die radiomakers is tegelijk professioneel, spannend en intiem (eerder dit jaar was Sylvia bij de Taalstaat). Jammer alleen dat ik om vier uur al weer wakker was. Klaarwakker. Nou ja, jullie danken er dit stukje aan.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

7 reacties op “Media Park”

 1. Wel fijn toch? al die media-aandacht, ook de recensie en interview in het HD was heel goed.

 2. Gefeliciteerd Marius! De taxi naar huis was de DeLorean-tijdmachine uit Back tot the Future. Hoe anders te verklaren dat je om kwart over één thuis het gesprek kon terugluisteren dat op hetzelfde moment in Hilversum werd gevoerd. Een andere logische verklaring is dat je klok nog op zomertijd staat.

  7 augustus was ik te gast bij met het oog op morgen en mij beviel de late tunnelgang ook allerminst. Ik ging er wel van uit dat de tunnel naar het mediapark tot de best bespioneerde van Nederland behoort. Ze kunnen het immers niet maken dat de molestatie, aanranding of beroving op eigen terrein onscherp of onderbelicht in opsporing gezocht verschijnt.

  De terugweg per taxi, ik was alleen, bestond uit een drie kwartier durende monoloog van de chauffeur over wie en wie geen kapsones had in Hilversum. Zijn favoriet was Hans Kok, hij en zijn manager gaven tijdens de terugweg een privé goochelvoorstelling , zichtbaar in de achteruitkijkspiegel.

 3. Marius (RaDa-reda)

  @Fredie: En jij dank voor de drumsolo!
  @Henk Sloos: Het was nog eenvoudiger: het gesprek werd rond half twaalf opgenomen en om 1.15 uur uitgezonden. En ja, ook bij onze taxichauffeur ging het onvermijdelijk even over Bekende NL-ers en hun kuren, maar hij daarna hadden we een gerieflijke rit. Erg mooie bloemen, trouwens!

 4. Ik heb het interview net teruggeluisterd: helemaal niet een te lange stilte, mooi teksten gelezen, een goed radio gesprek.

 5. Marius (RaDa-reda)

  @Kiek: Leuk dat je hebt geluisterd! Ja, al met al vond ik het ook goed (mooi stuk over ‘schuldig voelen’). Maar als je daar zit en je ziet die geluidsmetertjes ineens naar nul gaan en de technici wakker schrikken… (Kan ook dat ze achteraf stiltes wegknippen/inkorten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *