Ga naar de inhoud

Nekken

We laten de vijftig tinten grijs van Tata nog maar even voor wat ze zijn – al volgt de RaDa-reda de (rook)ontwikkelingen daar bij Wijk aan Zee met belangstelling. Het boetebedrag per overtreding is inmiddels vervijfvoudigd naar €25.000 en de Stichting IJmondig legt Rutte het vuur aan de schenen.

Ik kom er op terug, maar eerst nog een keer de winter lite. Het fietsen is een genot zo met die sneeuw. Neem nu de paarden langs de duinrand bij de manege van Santpoort-Noord. Zo schilderachtig! Toch hadden die beesten andere besognes aan hun hoofd dan het pittoresk maken van het witte landschap, zo bleek toen ik stilhield. Ik was getuige van een soort #metoo.

.

necking

.

Aan genderonderzoek ben ik niet toegekomen, maar de twee (m/v, m/m of v/v) die het dichtstbij stonden hadden bonje. De bruine (bles?) deed iets wat ik in het Engels necking zou noemen (vrijen), maar het donkere paard was niet gediend van de attenties. Die bruine ging evenwel stug door met zijn/haar ongewenste intimiteiten en liet zich niet afpoeieren. Er werd een grens overschreden toen hij/zij zijn/haar neus onder het blauwe dek wilde steken. Upskirting! De partner stampvoette krachtig  – ben jij betoeterd! De waarschuwing werd genegeerd. Bij de volgende poging sloeg ze/hij venijnig naar hem/haar met beide achterpoten [ik waak ervoor een van de seksen in een kwaad daglicht te stellen / ook de uitdrukking ‘gaf een hengst’ is vermeden]. Het zag er angstaanjagend uit – een optater met een hoef, ik kan het niemand aanbevelen.

.

necking2

.

Blijf uit mijn buurt, was de boodschap, daar kon geen misverstand over bestaan. Dacht ik. Als een paardje nee zegt, zegt het nee. Maar na een kortstondige verwijdering stonden ze even later weer zij aan zij. En toen…

.

paard7

.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

1 reactie op “Nekken”

  1. Even los van de paardenromance… j.l. dinsdag was Hans de Boer (VNO-NCW) op radio NOP1, bij Sven Kockelmann. Interview ging o.a. over Jesse Klaver. Maar wat vooral opviel was de herhaalde opmerking van De Boer over het schone staal van Tata Steel. Dat moesten we vooral niet kwijtraken in Nederland, door allerlei rare milieumaatregelen. Beluister eventueel de podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *