Ga naar de inhoud

Energietransitieslachtoffer

Als het gaat over slachtoffers van de energietransitie gaat het meestal over de bange toekomst en over financiën: ontslagen arbeiders uit bruinkoolmijnen of degenen die zich geen dure warmtepomp of hoge toeslagen kunnen permitteren.

Bijna was ik een van de eerste fysieke slachtoffers van de transitie geworden. Vrijdag wuifde ik naar een aardige buurvrouw aan de overkant van de straat, we joelden wat over en weer, waarna ik impulsief besloot er een iets lokaler gesprek van te maken. Ik stak de straat over tussen twee geparkeerde auto’s door en bleef haken achter een snoer dat naar een laadpaal liep. Niet zo’n opzichtig snoer als dat op de foto. Hoe dan ook, het struikelt niet lekker met een Tesla aan je enkels, neem dat van mij aan.

.

laadpaal

.

Nou ja, het is een transitie, dus de regelgeving zal ongetwijfeld worden verfijnd. Vanwege het tekort aan laadpalen wordt tegemoetgekomen aan thuisladers. Hier aan de Schotersingel is daar duidelijk over nagedacht. Waarschijnlijk geen duurzame oplossing in de zin van ‘definitief’, maar toch…

.

laadpaal2

.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen..

1 reactie op “Energietransitieslachtoffer”

  1. Marius wellicht was je ook nooit goed in touwtje springen en elastieken of ja dan lag bij jou het touw juist op de grond. Ik vroeg mij toevallig van de week af hoe de stad er uitziet als in 20…. bijna iedereen wil opladen. Vast maar oefenen in slalomen op de stoep. Houdt iig de gewrichten soepel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *