Ga naar de inhoud

Plakvrede

Een Tweede Haarlemse Plakoorlog zal er helaas niet komen. Over de eerste deed het RaDa bloeddorstig verslag bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2011, toen aanstormende populisten en gevestigde partijen elkaars posters overplakten, losrukten en bekladden.

Mijn oorlogsreportages zijn in het archief nog te zien – lees ze het liefst in chronologische volgorde. Hoe tam gaat het er nu aan toe! Rond het middaguur zag ik een takelwagen met voorbedrukte/ voorgeplakte verkiezingsborden bezig bij het Klever(no pun intended)park. Eerst het betonnen voetstuk waterpas neerzetten. Wacht, het zijn de Waterschapsverkiezingen. Precies een maand bedenktijd is ons gegund.

.

plavrede1

.

Oh nee, ook de Statenverkiezingen. Het bord staat ondersteboven, zo weten we nog niet wie er meedoen. Ik roteer het even voor jullie.

.

plakvrede3

.

Pas dan besef ik hoeveel technische vooruitgang er is geboekt sinds 2011. Het is een duo-bord. Waterschap en Staten in een. Als je de Staten omklapt heb je alles op een rijtje.

.

plakvrede6

.

Even dacht ik dat de man van Sign Match een stram saluut aan de democratie ging brengen (zie foto), maar hij vergewiste zich er enkel van dat alles volgens voorschrift was bevestigd.

Zojuist heb ik de stemwijzer voor de Waterschapsverkiezingen ingevuld. Wil ik schoon water, recreatiewater, hard of zacht water, zoetwater, zwaar water, nat water, groen water, bleek water, water zonder bijwerkingen (anticonceptie, hallucinaties), water bij de wijn, rioolwater zonder regenwater, duurder water? Ik hoopte uit te komen bij de specialisten van Water Natuurlijk of de Algemene Waterschapspartij maar het was kantje boord tussen PvdA en ChristenUnie. Afijn, ik heb nog een maand.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *