Ga naar de inhoud

K(l)iekjes

Geen kritiek, hoor – in de gebruiksvoorwaarden van het RaDa (1563 pagina’s kleine lettertjes) staat niets vermeld over verplichte geestdrift, contractuele bijval en automatisch te innen applaus en loftuitingen, maar (met alle erkentelijkheid voor jullie geruisloze bezoekjes) er zijn sites van lang geleden overleden begrafenisondernemers en taxidermisten waar het er deze week levendiger aan toeging dan op het RaDa.

Waar moet een eenpersoons redactie op deze manier de motivatie vinden om jullie (want ik wéét dat jullie er zijn!) week in week uit nieuwe blogkruimeltjes te voeren? Dus ik kap ermee tot de petitie hieronder door minstens 6000 Haarlemmers is getekend

Daarom vandaag niet de gebruikelijke volzinnen en spitsvondigheden, ik kieper gemakzuchtig de fotobak leeg en dat is het dan tot de zomer van 2022. We beginnen met een naaimachinetentoonstelling op een plek waar ik zelden kom, ongeschoold als ik ben in de textiele werkvormen. Je kunt er altijd gratis binnen lopen onder het voorwendsel dat je bent begonnen met een cursus batikken voor beginners. (Nee, reageer maar niet! Het is bij Jan Sikkes in de Kruisstraat)

.

singers

.

Deze foto van de Heilig Hartkerk nam ik vanwege het zonlicht op de ramen. Alsof daarbinnen een Wonderdoener aan het werk was voor het christendom te adverteren.

,

HHartkerk

.

Vlakbij, maar minder stralend, deze onschuldige grijze verkeersteller bij de Verspronckweg, met het opschrift ‘bekeurt niet’. Zou het echt zo zijn? Of wordt hij zonder zo’n sticker direct onklaar gemaakt door voorbijgangers?

.

verkeerssteller

.

En ten slotte een straatnaambord dat mij even met de ogen deed knipperen. Ja, ik zag het goed.

.

Zij(l)weg

.

Staat dat bord er al lang? Ik heb even zitten knutselen, maar het valt niet mee nog een paar even ongemakkelijke combinaties te vinden. Randwegventweg? Iets met steg/steeg, straat, singel, cul-de-sac, dreef, baan, laan, tolweg? Ik durf het bijna niet te vragen, maar…

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen..

9 reacties op “K(l)iekjes”

 1. Ik reageer met de lach op mijn gezicht, gebeurt heel vaak bij het lezen van je blogs. ik lees je graag, gaarne lekker doorgaan met observeren en er mooje stukjes over schrijven.

 2. Beste Marius,
  Staat in de kleine lettertjes ook de maximale termijn die RaDa hanteert voor het geven van antwoord op raadsels? De antwoord-kliekjes zal ik maar zeggen.
  Ik mis persoonlijk nog het antwoord op:
  -de zonnewijzer van Populatiebeheer (5 januari 2019): waar-o-waar?
  -de scherf (18 december 2018). Is hij/zij eindelijk gevonden?
  -het hobbelvarken van 20 december 2018 (“Keukentafelgesprek”).

  Wellicht zijn er nog lezers die zich hierbij willen aansluiten met verweesde, onopgeloste raadsels uit eerdere jaargangen, die hen nog steeds kwellen. Eén gek kan meer vragen dan duizend geleerden kunnen antwoorden, of hoe is het spreekwoord ook alweer?

 3. De Korte Zijlweg, die veel langer is dan de naam doet vermoeden, is de echte Zijweg van de Zijlweg, de huidige Zijlweg Zijweg is meer een Zijlweg Zijstraat.

 4. k reageer al lezend meestal met een glimlach, of een lach hardop, en soms zelfs met een schaterlach op je blogs. Dus heel graag doorgaan met je geweldig leuke en vaak herkenbare anekdotes!
  En Joost Mulder, dank voor de uitleg Zijlweg zijstraat, nooit geweten????

 5. Ja! De scherf! De scherf van 18 december 2018! Graag alsnog een toelichting. En de eh… Zijlstraat van de Zijweg, de Seilweg, de … en toch ben ik gisteren, voor een boekpresentatie in gebouw De Vereeniging geweest, Zeilweg. Moest aan Godfried Bomans denken, die is daar vast ook wel eens (vaak?) geweest. Zijlweg 1. En tot slot: dóórgaan Marius. Want al reageren we niet altijd, we zijn er wel. Ik begin zelfs al een beetje Haarlemmer te worden. Vermoedelijk heb je landelijk gezien, het Bavocentrisme aanmerkelijk bevorderd.

 6. Marius (RaDa-reda)

  @Paul: Van helemaal stoppen is geen sprake, zeker niet. Ik heb het weleens overwogen in 2012, toen Sanoma ‘migreerde’ en mijn hele weblog-archief zoek leek. En af en toe heb ik geen tijd om te schrijven of een inzinking (meestal van korte duur). In de eerste plaats schrijf ik voor mijn eigen plezier, zo is het ook wel weer, maar tegelijkertijd verbaas ik me er ook weleens over dat het door Bavocentristen kennelijk ‘gewoon’ gevonden wordt dat het RaDa er is. Nog steeds is, na bijna 14 jaar. Is het een Eric J. Coolen-effect? Zo van, die tekeningen / stukjes blijven wel komen?

  @Saeda: Ai, aan mijn eigen reacties ontbreekt duidelijk ook het een en ander.

  Hier gaat ie:
  De zonnewijzer is van het Hofje van Heijthuijsen (buiten het centrum dus)
  Het hobbelvarken staat aan de Garenkokerskade (aan de rechterkant, vanaf het centrum).
  En de scherf? Die staat wel bij de reacties, helemaal onderaan: http://www.dagklad.nl/2018/12/18/scherf/

  @Cecilia & Veronique: dank voor de vriendelijke woorden!

 7. Je ziet, Marius, als je trouwe lezers ook maar een beetje aangespoort worden komen de reacties. Ik reageer niet vaak maar lees ze wel altijd met plezier.

 8. Vandaag ben ik weer eens aan het RaDabijlezen (ik gooi nooit een mailtje weg, al duurt het drie weken, ik lees al je blogs) en zie je noodkreet. Nooit bij stilgestaan dat je naar reacties verlangt, ik voel me altijd een beetje een aandachttrekker als ik reageer. Zo van: Marius is hier de schrijver, maar ik wil ook gezien worden! Nou, dat is dus een misverstand.

  Wat ik node mis bij je blogs, maar ja, ik weet dat je anti-facebook bent, is de mogelijkheid een duimpje, hartje, schaterlach, verbazing of verontwaardigde woede toe te voegen. Ik heb niet altijd een reactie bij de hand, maar op die manier zou ik je tenminste kunnen laten weten dat ik je gelezen heb.

 9. Marius (RaDa-reda)

  @Paula: Ja, ik weet het van die duimpjes en bloempjes… Zelf reageer ik ook zelden op blogs trouwens, dus ik weet hoe dat gaat. En ik loop lang genoeg mee om te weten dat er goede en mindere tijden zijn. Hoe dan ook, dank voor je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *