Ga naar de inhoud

Bavo-shuttle

Een unieke belevenis voor moderne pelgrims en andere toeristen die Haarlem aandoen: vanaf 1 mei zal een skilift de Oude of St. Bavo verbinden met de Basiliek St. Bavo.

Het initiatief voor deze hoogfrequente oecumenische shuttle service kwam van katholieke zijde. Dankzij de restauratie heeft de Nieuwe Bavo recentelijk aanzienlijk aan luister gewonnen, waardoor het des te meer steekt dat de doorsnee toerist aan een bezoek van de kathedraal zelden toekomt. Vormt de Leidsevaart een psychologische barrière? Is het religieuze verzadigingspunt bereikt na bezichtiging van de Oude Kerk? “Hoe dan ook, wij geloven heilig dat die lift de oplossing is,” aldus een woordvoerder van het bisdom.

De diaconie en predikanten van de Oude Bavo zien louter voordelen in het project. ‘Om te beginnen dienen wij elkaar de hand te reiken in deze goddeloze tijden. Daarnaast – moet ik opbiechten – is het onzerzijds niet enkel een daad van naastenliefde. Zo’n luchtreis van een kilometer boven de binnenstad is een hemelse ervaring. Wij verwachten op jaarbasis duizenden belangstellenden en de opbrengst is een welkome aanvulling op de wekelijkse collecte.’

Waar of niet waar? Nou ja, dat vroeg ik me dus ook af toen ik zojuist bij RTV-NH las over de loopbrug tussen de twee torens van de Basiliek. 

.

4 reacties op “Bavo-shuttle”

  1. Groepen boven de tien personen half geld. Kinderen krijgen een Playmobil poppetje van de Paus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *