Ga naar de inhoud

Badmintonclub?

Haarlem spreekt een woordje mee… op voetbalgebied nog wel. Ik heb het natuurlijk over die grensrechter van Geel-Wit die dit weekend door het lint ging bij een massale vechtpartij tussen de spelers. Van verre kwam hij toesnellen en sloeg de keeper van de tegenpartij bewusteloos.

Van UNO Hoofddorp had ik nog nooit gehoord; Geel-Wit ken ik nog van vroeger. Het speelt zijn thuiswedstrijden onder de (wie)rook van de Nieuwe Bavo. Het voorval werd gefilmd en naar zo’n filmpje kan je alleen maar hoofdschuddend kijken. Amateurvoetbal. Publiek is er nauwelijks, dus grote belangen stonden er vast niet op het spel. Niettemin, ook voordat de 34-jarige grensrechter in de mêlee aankwam, zijn vlag wegwierp en zijn KO uitdeelde, werd er door beide teams al driftig geschopt en gemept.

De mensheid voetbalt pas de laatste 120 jaar, denk je als je zoiets ziet. Moeten we er niet mee kappen? Hoe erg zou een verbod zijn?

Bij al het geweld en geschreeuw houdt één slanke, zwarte jongen van UNO zich compleet afzijdig. Hij zet zijn handen losjes in zijn zij en na de kaakslag draait hij zich stilletjes om en loopt hoofdschuddend van het veld. Zonder enig contact met zijn medespelers.

Heeft hij het al te vaak meegemaakt? Bezit hij een wijsheid of beschaving die de anderen ontberen? Heeft hij de moed opgegeven? Ik wens hem een leuke rugby- of badmintonclub.

.

vijfie

.

P.S. Klik hier voor het hele filmpje van RTV-NH

P.S. En (niets tegenstrijdiger dan de RaDa-reda) hier Ploertenvoetbal, een stukje waarin ik mijn waardering betuig voor het gemene gajes van Inter en Chelsea (ik vind het zelf nog steeds leuk)

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

5 reacties op “Badmintonclub?”

  1. Staat me ook iets bij van een beroemde voetballer die zijn tegenstanders bijt. Liefst in de schouder, zoiets. Toch kan je al haren trekkend en schenen schoppend een aardig centje verdienen. Zo is dat. Helaas hartelijk gelachen om Ploertenvoetbal.

  2. Dat beeld van die jongen zette zich ook op mijn netvlies. Zijn reactie zou ik best ergens terug willen zien, horen of lezen.

  3. Op de video van Haarlems Dagblad over deze gebeurtenis is nog zo’n stoïcijnse UNO-speler te zien. Terwijl politiewagens met sirene en zwaailicht het terrein oprijden, staat hij aan de zijlijn nog steeds geduldig te wachten om het spel te hervatten met een ingooi.

  4. @Max : Als je begin van het filmpje goed bekijkt, was deze nr 12 van UNO in het begin van het incident wel betrokken met een duw in de rug van een tegenstander. Verder overigens inderdaad heel wat beheerster dan de rest van de betrokkenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *