Ga naar de inhoud

Homo Ludens

De eerste volwassenen die ik vanochtend tegenkwam waren twee bejaarde stokvechters (man en vrouw) langs de Schotersingel. Niet dat ze elkaar de broze botten braken of de hersenpan insloegen, ze leken me een gestileerde vechtsport te beoefenen.

Er werd door velen intensief beoefend en geoefend dit weekend. In het Kenaupark, bijvoorbeeld.  Gisteren waren nog steeds Pokemon-mensen actief en ook passeerden we deze opstelling. Ik bespeur enige schroom bij het plaatsen van de foto – half beducht dat 75% van alle RaDa-lezers zich de afgelopen week vrijwillig in zo’n geval heeft begeven (kirrend en kraaiend van pret) en nu in koor uitroept: Ken je dat echt niet?!?!?!? Bubbelvoetbal!!!!! Van de bumperexperience

.

bumperbal2

.

Voor de overigen: Je kan erin. Vastsnoeren en het idee is dat je daarna gaat voetballen. En daarna lossnoeren en dan ga je er weer uit.

IMG_9836

En dan ga je iets anders doen. Een mens moet zich ontwikkelen en bekwamen in nieuwe vaardigheden. Van holbewoner uit Cro-Magnon tot Hillegomse hyacintensteker, zoals hier afgebeeld op de praalwagens van het Corso.

.

verzamelaarjager

.

Ik bleef niet lang hangen langs de Gedempte Gracht en de bloemenpracht. Het was goed zoals het was. Ik had vrede met de wereld vandaag, en met al die spelende medemensen met hun gameboys en ballen en bubbels. In de zwierende en zwiepende kermisattracties. Ze deden hun best en hadden plezier. Wat wil je nog meer? En de beste van allemaal vond ik deze fiere blazer. Voor volk en vaderland en de Bollenstreek.

.

blaasblaas

.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *