Ga naar de inhoud

Datahonden

De huisdichteres was gisteren even van huis en zat een half uur op het terras bij Van Egmond in de Kleine Houtstraat. Moet kunnen. Ze betaalde haar drankje contant, dus niet met haar telefoon.

Weer thuis kreeg ze op haar mobiel prompt een pushbericht van google-mag-weten wat voor achterbakse service: of ze het café wilde beoordelen. NEEEEEEEEEEEEEEEEEN, natuurlijk NIET!!!!!!!!

Die schurftige data-honden worden steeds schaamtelozer in hun ongelikte opdringerigheid. Dus straks maar weer eens diep de privacy-instellingen induiken om te zien hoe ze in het vervolg van dit soort ongewenste attenties verschoond kan blijven.

Wat ik niet begrijp, wie zou er nou wél gediend zijn van dit soort ergerlijke digi-stalking? Een zatlap die een elfkroegentocht heeft gedaan en zich de volgende ochtend niet kan herinneren in welke etablissementen hij allemaal geweest is? En wel benieuwd is waar hij zijn Armani-colbertje kan hebben laten slingeren?

Zelf bracht ik vanmiddag een zonnig uurtje door bij de Zwaan. Telefoon aan, ja, maar tot op heden heeft zich nog geen nazorgteam of recensiebedelaar gemeld. Ik weet niet goed wat ervan te denken – kijk, zo paranoïde hebben ze me dus al gemaakt.

.

bloesem

.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

4 reacties op “Datahonden”

  1. En dan is het ook nog niet uitgesloten dat het een phishing mail was. Mag ik de Nederlandse standaardformule adviseren, Marius? Let op. Zeg met een glimlach: “Ik heb niks te verbergen”.

  2. Wifi aangelaten waardoor je telefoon alsmaar wanhopig verbinding zoekt en die bij het café gevonden heeft?

  3. De huisdichteres heeft Google op haar telefoon toestemming gegeven haar locatie te bepalen. Handig als je bv Google Maps gebruikt om ergens te komen. Als je dit niet wilt, trek je die toestemming in (via de instellingen op de telefoon).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *