Pekvlekken

Lopen door een lintdorp, dat zouden meer mensen moeten doen. Gisteren pakten wij (voordat dat tumultueuze kermisfeest ons gulzig opslokte) een paar kilometer mee van de Zesstedenweg, die Bovenkarspel, Lutjebroek en Hoogkarspel aaneenrijgt.

We zagen wat we verwachtten te zien, d.w.z. bruggen, vaarten en sloten, broedende vogels, fraaie gevels en vertroetelde tuinen. En er was een bijvangst, zo een die een blogje oplevert waarmee ik vermoedelijk alleen mijzelf een plezier doe. Beschadigingen in de rode fietsstrook waren ooit gevuld met vloeibaar teer. Aan de grillige vormen hingen vaak slierten waar de pollepel had gemorst. Toen ik erop gefixeerd raakte, zag ik overal insecten of schaaldieren met voelsprieten en zweepstaarten. Asfaltfossielen. Grottekeningen zonder grot.

..

De Lutjebroekers, die niet wisten dat het RaDa de rubriek Van die dingen heeft, vroegen zich af waar ik mee bezig was in de brandende zon.

Hieronder een kleine selectie. En wie er een dirigent in ziet, of een van de duizenden Chinese ideogrammen of het boze oog van de overbuurvrouw of een zwarte pekvlek in rood asfalt heeft natuurlijk ook gelijk.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

4 gedachten over “Pekvlekken

 • 23/04/2019 om 12:42
  Permalink

  N koffiekan
  N kangoeroe

 • 23/04/2019 om 14:00
  Permalink

  3 Sprinkhaan 7 Koffiekan, heel duidelijk en 9 Dirigent. En 10 een snelwandelaar.

 • 23/04/2019 om 18:45
  Permalink

  … dat LIEFDESPAAR, helemaal onderaan !

  LIEFDE ZAL OVERWINNEN !
  en
  LEVE DE KNOEISELS !
  xxx

 • 25/04/2019 om 09:04
  Permalink

  Ik heb in musea wel minder interessante figuraties gezien. Print in groot formaat, lijstje eromheen en bij een galerie ter verkoop aanbieden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *