Ga naar de inhoud

De meestersluiter

Wienen sluit voor 26e keer een drugspand, meldt het HD vandaag, alsof het om het zoveelste doelpunt van Luuk de Jong gaat. Of bestaat er buiten mijn weten een topscorerslijst voor burgemeesters, waarop onze Muggenmeester in een nek-aan-nekrace is gewikkeld met de burgervaders en – moeders van Urk, Venlo, Vlissingen en Amsterdam?

Is de kop Wienen sluit voor 25ste keer een drugspand me overigens ontgaan? Zijn zilveren jubileum, waarvoor hij een lintje zou verdienen (vraagje, kunnen zittende burgemeesters ook een lintje krijgen, dat zij zichzelf dan opspelden?). Overigens is van een tendens geen sprake, als ik de cijfers in de krant correct interpreteer: in de tweeënhalf jaar van zijn sluitingstijd ambtsperiode greep Wienen vier keer in in 2016, veertien keer in 2017, zes keer in 2018 en dit jaar tot dusver twee keer. Het is dus niet zo dat hij als een doorgesnoven politiehond tekeer gaat.

Zijn 26ste was een woning in het Rozenprieel die er verdacht veel uitzag als een woning in het Rozenprieel (het HD plaatst een foto, voor wie eraan twijfelt). Een effectieve vermomming, gezien ook de verklaring van een buurvrouw, die geen vermoeden had van de cocaïnehandel. Nee, maar op het bankje in de voortuin zaten wel altijd mannen bier te drinken. “En je moet je auto niet op de parkeerplaats voor dat huis zetten, want de volgende dag zit er een kras op je lak.”

Hebben nachtelijke snuivers de coke op de glanzende motorkap staan raffineren met een scheermes? Voerde de dealer een ontmoedigingsbeleid, zodat zijn clientèle altijd plek had? Het artikel levert het antwoord helaas niet.

Het RaDa zoekt intussen een toepasselijke bijnaam waarmee deze burgemeester de geschiedenis in kan als vurig bestrijder van het indoor-dealen. Iets als Frederik Hendrik de Stedendwinger of de Grote Roerganger.

Jos de Sluiter? De Grote Sleuteldraaier? De Pandjesbaas? Voor mijn gevoel zit hij er nog niet bij, maar er komen vast nog nieuwe kansen. Op naar nummer 27. Oh wacht, Cleane Wienen, zou dat ‘m zijn?

.

poedergeld

.

Onzichtbare cocaïne-sporen op een verdacht briefje van vijf uit een al dan niet door Cleane Wienen gesloten drugspand waarvan vitrage, gordijnen en blinden altijd dicht zijn.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

3 reacties op “De meestersluiter”

  1. In een tijd waarin ‘aandacht’ de nieuwe valuta is vrees in dat burgemeester Wienen zijn handelen daarop afstemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *