Ga naar de inhoud

Verademing

Bij oostenwind krijgen wij Haarlemmers vanaf 2030 uitstootvrije Amsterdamse lucht aangevoerd! Met dank aan Sharon Dijksma. Met volle teugen zullen we hier inhaleren als de grote rokers van weleer – Sammy Davis en Frank Sinatra!!

Dennengeur, seringen, wiet en alle bloesems en bloemen uit het Vondelpark zullen we hier ruiken in hun puurste vorm. Wat een verschil met de gruizige autochtone smog waarmee onze dichtgeslibde bronchiën zich op andere dagen moeten behelpen, tussen het rochelen en kuchen door.

Bavocentristisch gezien, heeft het Actieplan Schone Lucht dus louter voordelen. Wel zal het tamelijk beschamend zijn dat die elektrisch rijdende Mokumers bij westenwind de uitlaatgassen van alle files tussen Halfweg en Zandvoort moeten slikken. Kunnen we het niet wat groter trekken en ons bij de hoofdstad aansluiten? Ben je daar, Robbert Berkhout?

Te rooskleurig, te ambitieus… De tegenwerpingen van de oppositie in Amsterdamse zijn even voorspelbaar als het oranje en het rode stoplicht na het groene. En wellicht krijgen ze gelijk. Maar wat mij betreft liever rooskleurig dan rookkleurig. Politici die hun eigen doelstellingen serieus nemen en op korte termijn een principiële verandering nastreven, ik vind het  een verrassende ontwikkeling (om niet te schrijven ‘een verademing’).

.

rooskleurig

.

Proefmonster schone lucht, zoals wij die in 2030 van Amsterdam cadeau krijgen

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

1 reactie op “Verademing”

  1. De uitstoot van de elektriciteitscentrales zullen hoe dan ook onze kant opwaaien. De hele energietransitie (van het gas af klinkt mooier) is van de regen in de drup komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *