Ga naar de inhoud

Scenario’s

Langs mijn route naar huis zag ik op het voetpad langs de Velserenderlaan een roze kinderfietsje liggen. Ik minderde vaart; een bijbehorend hummeltje was nergens te bekennen.

Er zijn op dat stuk geen huizen: weiland aan de ene kant van de weg, bos aan de andere. Beide omheind. Ik reed stapvoets nu; een vrouw van een jaar of vijfenveertig die haar hond uitliet zag mijn aarzeling. Zij had het fietsje eveneens gezien. We liepen samen terug. De ketting lag er niet af, stelde ze vast; het was niet kapot achtergelaten. Er lag ook een bandje dat ik niet kon thuisbrengen, met vier belletjes – een kindersieraad? Een reflector?

.

fietsscenario

. 

Zeg het maar… Mijn inwendige scenarioschrijver werkte al als een bezetene aan drie B-films tegelijk, alle met gruwelijke en noodlottige afloop, terwijl de statisticus koel becijferde dat het aantal onbeheerde fietsjes een veelvoud was van het aantal geroofde en vermoorde peuters. “Voor groot alarm lijkt het me nog te vroeg,” zei ik tegen de vrouw. “1-1-2 en zo.” Dat was ze met me eens. Anderzijds, het bleef raar.

In goed overleg kwamen we tot het volgende. Zij had geen telefoon bij zich maar zat wel bij de Buurt-app / mobiele dorpspomp. Ik maakte een foto en stuurde die naar haar, zodat zij ‘m kon delen zodra ze thuis was. Als er ergens paniek was, zou de melding zeker opgepikt worden. Nou ja, dat hoopten we. Al bestond er natuurlijk altijd de mogelijkheid dat…

Bah, wat bestaan er toch veel mogelijkheden, als je erover nadenkt. Zojuist (nog steeds een beetje ongerust) heb ik toch maar even gekeken op de nieuwssites voor Santpoort.  Tot dusver geen sensatie.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

1 reactie op “Scenario’s”

  1. Hou ons op de hoogte Marius. Wat een verhaal. Gelukkig dat je contact kreeg met die mevrouw, anders had je helemaal alleen moeten beslissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *