Ga naar de inhoud

Zwarte asperges

Ik kwam thuis na een dag met veel frisse Drentse lucht. Toen ik de trap naar de eerste verdieping op liep, daalde de huisdichteres af van de tweede. “Ik ruik brand”, begroette ze me.

Een haastige inspectie van de keuken leverde niks op. In de achtertuinen werd nergens gebarbecued. We keken op minder voor de hand liggende plekken of er iets smeulde of schroeide. De stank werd penetranter. Een leidingbrand? We belden de benedenbuurvrouw, die niet opnam. Toen ze ook niet opendeed, besloten we gebruik te maken van haar sleutel, die we bewaren voor eventualiteiten. Dit leek me er wel een en ja, bij haar binnen stonk het beduidend erger dan bij ons. Uit huiskamer en keuken walmde rook ons tegemoet.

Er stond een oververhitte pan op het elektrisch fornuis. Geen vuur gelukkig. Ik opende de tuindeur en zette ‘m op het terras. Nog een raam open, handdoek voor de mond tegen de gemene rook en snel weer naar buiten. Op de stoep, bedacht de huisdichteres dat we de slaapkamer moesten controleren. Het kon immers zijn dat ze… Maar het bed bleek leeg en toen we weer op de stoep stonden, zagen we haar in de verte naderen. Wat zat er eigenlijk in het pannetje? vroegen we na de overdracht. Aspergesoep…

Wij liepen nog een blokje terwijl het huis luchtte. Maar mijn neus was nog overactief en rook alle vuurkorven en vleesroosters in de wijde omgeving. Dat waren er best veel.

.

pony

.Pony bij Norg

PS Een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen? Abonneer je via ‘Over RaDa’ of in de zijbalk.


4 reacties op “Zwarte asperges”

  1. Jaja, Sjef heeft het – zie link naar Wikipedia – over een r.-k. liturgisch gezang (vertaald: Besprenkel mij Heer etc.). Als kinderen zongen wij ‘Asperges mee eiersaus’.

  2. Ik opende de tuindeur en zette ‘m op het terras…… Maar waarom zette je de tuindeur op het terras?

  3. Marius (RaDa-reda)

    @Tante Bet: Het zijn interessante afwegingen. Je maakt al schrijvend een inschatting van het werkgeheugen van de lezer… zit die oververhitte pan daar nog in? Ik gokte in dit geval van wel. Nog een keer ‘de pan’ ipv ”m’ hield teveel op, leek mij. Zonde van de spanning. Nou ja, volgende keer beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *