Ga naar de inhoud

Kieskeurig

Zo! Ook in Haarlem timmermanst de PvdA stevig aan de weg: 23,3% tegen 18,7% voor Groen Links (de grootste in de raad). Forum (zonder Democratie) komt tot 7,9% en de PVV tot 2,4% – we zijn geconditioneerd om deze percentages als ‘onopmerkelijk’ te beschouwen.

.

Haarlemeuropa

. Met dank aan nu.nl

Mag onze lokale PvdA zich op de flets-rode borst kloppen? Ik betwijfel of er sprake is van een Roduner-effect. Slimme, efficiënte jongeman, maar ook goochem genoeg om zijn kruit droog te houden. Geen stemmenkanon dus. En in de fractie is niet alles koek en ei: heibel zodra Marceline Schopman de neiging vertoont zelfstandig na te denken.

Ondertussen wacht de RaDa-reda op de uitspraak in het kort geding over de pont bij Velsen. Als de rechter de staking toestaat, blijft mijn school morgen dicht (de leerlingen wonen gelijkelijk verdeeld aan beide kanten van het Noordzeekanaal). De gemeente vreest voor ‘maatschappelijke ontwrichting’, aangezien ook de sluisroute is afgesloten vanwege werkzaamheden.

Uit angst voor ‘maatschappelijke ontwrichting’ gelastte de rechter gisteren dat er op 28 mei treinen moeten rijden rond Schiphol. Het lijkt mij een uiterst rekbaar begrip.

Vanochtend bij mijn koffietentje meldde zich een hip heerschap dat een cappuccino bestelde. Of er ook magere melk in kon? Of anders halfvolle? Nee, spijtig. Wel havermelk, kokosmelk, sojamelk of amandelmelk (of een combinatie van deze melkvervangers). Hij nam aan zijn tafeltje plaats met een gezicht of hij emigratie overwoog. Ontwricht.

.

stemhier

.

Subliminale rode prikkel bij mijn stembureau

PS Een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen? Abonneer je via ‘Over RaDa’ of in de zijbalk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *