Ga naar de inhoud

Flitsend

Voor amateurfotografen zou het wenselijk zijn als eerst de donderslag klonk en pas daarna de bijbehorende bliksemschicht volgde. Helaas, het gaat al miljoenen jaren in de omgekeerde volgorde dus ik zal me erbij neer moeten leggen.

Woensdagnacht werd ik gewekt door het daverende onweer. Slapen was onmogelijk en ik probeerde zonder veel succes het hemelse vuurwerk vast te leggen. De spectaculaire en afwisselende voorstelling ten spijt leverde dat weinig op.

Deze donar-zegene-de-greep-poging door de hor heen kon er nog mee door.

.

horbliksem

.

Daarnaast veel wazige luchten boven een huizenrij, door druipend vensterglas, van dit werk.

.

netnietbliksen

.

Daar heeft niemand iets aan, behalve misschien als je dat ene verlichte plekje uitsnijdt. Een vrouw zonder hoofd die de was binnenhaalt? Een turnster met hoofd die iets ingewikkelds doet op de evenwichtsbalk?? En voor pareidolie-patiënten valt er altijd wel wat te halen.

.

spookdef

.

PS Een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen? Abonneer je via ‘Over RaDa’ of in de zijbalk.

2 reacties op “Flitsend”

  1. Je had graag een hele knappe bliksemschicht op de foto gehad?

    De methode daarvoor is: camera op statief, kleinste diafragma kiezen. Laag ISO-getal instellen en vervolgens de sluiter een paar minuten open zetten, met de camera gericht in de richting waar zich het epicentrum van de bui lijkt te bevinden. Met een beetje geluk biedt zich een ontlading aan en komt die bliksemflits er haarscherp op te staan.

    Waarbij ik ervan uitga dat de camera in kwestie de genoemde instelmogelijkheden heeft. Met een telefoon kun je tegenwoordig veel fotograferen, maar nog niet alles..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *