Ga naar de inhoud

Verborgen leed

Odierimie, de zaterdageditie van het HD ligt op de mat en (ja, het blijft toch een krant) dat betekent een portie leed en nijd bij het ontbijt. De Damiaatjes hebben motorpech en gespecialiseerde klokkenmakers proberen ze koortsachtig weer aan het klingelen te krijgen.

Ik ken trouwens wel een ensemble Haarlemse amateurs dat vanavond tussen negen en half tien wil invallen, tegen een vergoeding van drie glazen speciaalbier en ja, ik maak er zelf deel van uit.

Er dreigt ook een nietsontziende patatoorlog op de Kerstmarkt doordat een gemeentelijke vergunning is verleend aan een kraampje van Friethoes op slechts 15 meter van Pulled & Patato, de dyslectische frietbakker aan de Botermarkt; 120.000 potentiële klanten lopen in december nietsvermoedend langs zowel kraam als winkel (takkenweer en weeë uitvoeringen van ‘Stille nacht, heilige nacht’ en ‘Nu zijt wellekome’ trotserend). Aan wie gunnen ze hun klandizie? Als neutrale toeschouwer kan je alleen maar bidden dat het goed afloopt.

Meer verborgen Haarlemse leed: nu een milieuzone is aangekondigd om vieze oude auto’s uit de stad te weren, meldt zich oldtimertaxateur (!) en autoliefhebber Freek Alewijn, trotse bezitter van een Jaguar XJS uit 1996 en een Volvo Cabrio uit 2000.  Afijn, voor oldtimers (ouder dan 40 jaar) is er niks loos, die krijgen een speciale regeling, maar (zitten jullie stevig?) problemen dreigen voor eigenaars van classics (tussen 25 en 40 jaar) en youngtimers (tussen 15 en 25 jaar).

Youngtimers? De voltallige RaDa-reda hahahaat hatelijk! Overdrijft de taxateur de taxonomie niet een beetje? Het wachten is op gedupeerden met kindertimers en babytimers (auto’s tussen nul en drie jaar).

P.S. Alle ouwe auto’s naar Museum Louwman !!! 

Nog een P.S. Bij mijn stukje over magneetvissen dacht ik aan volwassen mannen als beoefenaars. Een dag later zag ik aan de Schotersingel dat ook F-jes  de sport al beoefenen. Ze hoopten (hoorde ik ze zeggen) op Romeinse munten.

.

magneetvissers2

.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *