Ga naar de inhoud

Straatomelet

RaDa-deernis gaat uit naar allen die vandaag dreigen te verdrinken in hun eigen zweet of het slachtoffer worden van autocombustie – als dat tenminste een woord is – iets met verbranding zonder dat er een lucifer of een vonkje aan te pas komt, stel ik me voor.

Arme kappers met föhns, lassers, frietboeren en wafelbakkers, cremateurs, vuurspuwers, onruststokers, asfaltstorters en brandweerlieden. En met een beetje pech komt er tijdens de arbeid de nodige temperatuuropdrijvende stress bij. Gisteren schreef ik hier over die arme Sligro-vrachtwagenchauffeur in Breukelen die ik een stressmeter om wilde doen.

Maar het kan nog erger, moet hij maar denken. In Zwaag (bij Hoorn) voelde een collega zijn voertuig omkieperen. De lading! was het eerste dat door hem heen schoot. Wat vervoerde ik ook weer? Oh ja, 15.000 liter eigeel. Dat kan gelukkig niet stuk.

.

straatomeletstress

.

Weliswaar niet stuk, maar vloeibaar eigeel kan wel vloeien… En vloeien deed het. Zie voor het verslag RTV-NH. Daar plukte ik ook een schermopname vandaan waarop te zien is dat zich een straatomelet begint te vormen. Dat is nog eens iets anders dan een spiegeleitje bakken op de gloeiende motorkap.

Haarlems gemors was er langs het Staten Bolwerk, waar het van de week leek of er een bepoederde engel was gecrasht. Joehaaaaa!!!!

.

verfengel

.

P.S. Traditioneel plaats ik bij warm weer een link naar het lijstje met Haarlemse hotspots en coole alternatieven. Uit 2005(!), dus het kan zijn dat het aan herziening toe is.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook.

1 reactie op “Straatomelet”

  1. Julia Henneman

    Coole alternatieven ? Mag AGGLOMERATIE Haarlem ook ? Vanmiddag liep ik met een geliefde vriendin over de Duin en BEEKlaan, op het terrein van voormalig psychiatrische inrichting MEER en Berg , vroeger in de Volksmond geheten ‘SANTPOORT ‘ in de zin van dat ‘ een enkele reis SANTPOORT ‘ geen wens was die je door je liefste vrienden werd toebedacht.
    Behalve peperdure villa’s nu , verkocht door de zgn. PUUR makelaars ( manipulatieve NEWSPEAK ) zijn daar nog steeds mooie vijvers te bewonderen, vroeger gevoed door zgn. RELLEN , en vooral ook magistrale oude bomen, die ‘ vanalles zagen ‘ , maar nog steeds aangename koelte en en onverwachte hoeveelheden zuurstof leveren. Aanrader, kortom !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *