Ga naar de inhoud

Plastic spek

Zondag, snakkend naar lommer, koelte en schaduw verkozen wij de Stadskweektuin boven de Algemene Begraafplaats – niet dat we daar van narigheid onder de koele zoden hadden willen gaan liggen, maar je kunt er fijn wandelen.

Het werd dus de Kweektuin – net goed voor een futloos rondje, langs geitjes en de volière. In de kas zijn allerlei brave kraampjes waar idealisten hun ideeën laten ontkiemen en ontspruiten. Zondag was het niet te harden onder het glas, maar we stonden wel kort stil bij dit varken van Mari Terauchi. Voor wie overweegt zijn slagersdiploma te halen, of vegetariër te worden, of alletwee.

.

vleesverpakking

.

Het deed mij denken aan het 12-delige varken op de Grote Markt, met onder meer procureurspek / procereurspek. Meer plastic, voor wie een kind tussen 5 en 12 jaar heeft/is: morgen om 15.30 uur geeft kunstenaar Ap Esenbrink er een cursus beesten knutselen. Vast erg leerzaam.

P.S. Bij mijn opsomming gisteren van beroepsbeoefenaars die het extra zwaar hebben met de hitte, was ik deze mannen vergeten: gisteravond waren ze bij de Verspronckbrug driftig met ragebollen bezig om duivenpoep en andere ongerechtigheden weg te schrobben. En daarna nog tien tunnels?

.

duivenragers2

.

Ik ben ze erkentelijk, want er was een tijd dat ik die tunnel meed als de duivenpest en liever omliep via het Franklin Hoevenstunneltje.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *