Ga naar de inhoud

Invallen?

Voor volksmenners valt er aan mij weinig eer te behalen – het is erg lang geleden dat ik gretig meedeed aan een spreekkoor of ‘community singing’. Ik herinner me de oefeninterland Nederland Argentinië in 1974 (4-0), met het Oranje van Cruyff en Van Hanegem; toen heb ik denk ik wel meegebruld of meegezongen.

We hebben het erover doordat ik in NRC las over componist David Lang, die inspiratie opdeed bij een wedstrijd van Arsenal, waar hij de toeschouwers uit volle borst hoorde zingen, having a blast. Niet mooi, maar vol overgave. En zo ontstond zijn koorwerk the public domain, voor duizend (1000!) zangers.

En waarom hebben we het dáár over? Bij de Koorbiënnale is er een opvoering  van het stuk hier ter stede, op 6 juli op het Leonardo da Vinciplein (in Meerwijk). Duizend zangers? Hoeveel koren telde Haarlem ook weer? 54? / 96? / 102? Van mij hoeven ze geen vocale versterking te verwachten, maar benieuwd naar die uitvoering ben ik zeker. Aanvang 17.00 uur.

Dit is de website: www.thepublicdomain.nl

.

piano

.Afdankertje

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *