Ga naar de inhoud

Gieles-tracker

Bij een wissel op het WK voetbal verschijnt in beeld iets als ‘Jackie Groenen (NL): afgelegde afstand 7,6 kilometer / topsnelheid 26,3 km/uur’. Ook voor gewone stervelingen is het tegenwoordig een koud kunstje hun eigen gangen na te gaan.

Een vriend van mij die zijn hele hebben en houden willens en wetens uitlevert aan het data-obese Google, toverde op het terras in een mum van tijd zijn route van precies een jaar geleden op het scherm van zijn mobiel. Een route die hem (toevallig!?) naar hetzelfde terras had gebracht als waar we zaten. Maar voor iedere dag van het jaar kon hij dus oproepen waar hij had uitgehangen.

Zou het Haarlems Dagblad zijn reporters niet kunnen toerusten met een GPS-tracker? Vooral op maandag zou ik er benieuwd naar zijn. Neem Nuel Gieles, die in dit cultuurdoordrenkte weekend niet alleen de Koorbiënnale in zijn portefeuille had, maar daarenboven Boeken bij de Bavo en beeldende kunst in de Wijngaardtuin en Artvark. Ik ken de taakopvatting en gedrevenheid van Nuel goed genoeg om te weten dat hij geen manifestatietje – hoe nietig of niksig ook – overslaat, tenzij het samenvalt met een ander evenement. En er dan ook eens nog iets zinnigs over schrijft. Een RaDa-reconstructie van Gieles’ fietsroute van zaterdag leverde dit beeld op.

.

gielestracker

.

En dat bij verzengende hitte! Krijgen journalisten een kilometerbonus? Overigens perste Nuel er voor de maandagkrant ook nog een 60 seconden uit.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook.

3 reacties op “Gieles-tracker”

  1. Nuel is een plaatselijke held. Hij fietst langzaam maar doelgericht en met een vergelijkbare vlotte dagklad pen.

  2. Ik heb Nuel deze keer gemist. Ik vraag mij af of hij zijn jas aan had in de verzengende hitte. Ik denk van wel want in de zakken zitten de benodigdheden om zijn stukkies te schrijven. Denk geen extra bonus van HD ook deze keer niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *