Ga naar de inhoud

Nailed it?

We moeten het nu toch eens over Bas van Wieringen hebben, de kunstenaar wiens Portrait of the Nail Behind the Canvas in 2017 per abuis werd overgeschilderd door een overijverige medewerker van het Frans Hals Museum.

Met de spijker was alles goed, maar de commotie was groot toen het bedrijfsongeval aan het licht kwam bij de tentoonstelling Humor – 101 jaar lachen om de kunst. Men zag er destijds de lol niet van in – humor is een serieuze zaak. Ook de RaDa-reda heeft zich toen onthouden van faciele grappen en goedkoop leedvermaak. Dus dan vandaag maar.

Want er is een perspresentatie aangekondigd door communicatiebedrijf Talent United (en als iemand een presentatie kan aankondigen is het wel een communicatiebedrijf): Bas van Wieringen heeft een nieuw schilderij vervaardigd. Hij zal er zelf niet bij zijn, een team van Verenigd Talent zal het onthullen. Volgens het HD van vandaag heeft de kunstenaar twee jaar ‘geworsteld’ met de affaire (er komt een heuse documentaire over het verwerkingsproces).

En hier wou ik mijn containerlading kom-op-Bas-ga-naar-de Gamma-en-koop-een-nieuwe-spijker-voor-achter-het-Canvas-grappen neerstorten. Uit voorraad leverbaar, spijkers en grappen. (Ik heb gehoord van Iemand die Zelf spijkers door handen en voeten kreeg en er na drie dagen alweer overheen was).

Ware het niet dat ik op de 300 meter van mijn koffietentje naar huis ineens overal miskende spijkers zag bloeden en overgekalkte schroeven zachtjes hoorde wenen. Probeer dan maar eens te vergeten wat je is aangedaan…

.

veelspijkers

.

En het is niet gauw goed. Want ook de ongeschonden spijkers halen je littekens weer open.

.

spijkerperfect

.

Ik zal eens informeren bij United Talent of de RaDa-perskaart geldig is voor hun presentatie.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook.

2 reacties op “Nailed it?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *