Ga naar de inhoud

Sneuleeuw

Hoeveel leeuwenstandbeelden zouden er staan in Europa? Bij paleizen en op pleinen, als symbool van macht en overheersing? Ik kan er geen zinnige schatting van maken, temeer daar het niet alleen gaat om uit de kluiten gewassen exemplaren, zoals te zien op de Dam of Trafalgar Square.

Hier ter stede staan er een paar bij Paviljoen Welgelegen. Achter tralies.

.

leeuwenhek

.

Ik steek de lens even naar binnen.

.

grootleeuw

.

Héél imposant vind ik hem/haar niet, maar goed. Het kan veel erger. En dan komen we bij de sneuleeuw: dwergleeuwtjes van gips en andere inferieure materialen die zijn aangesteld om particuliere woningen te bewaken. Gekocht in een tuincentrum, waar ze naast tuinkabouters en plastic vijverkikkers stonden. Welpjes die nooit zullen brullen, met melktanden nog.

.

sneuleeuw

.

De komende maanden wil het RaDa af en toe een foto van een sneuleeuw plaatsen. Hoe sneuer hoe beter. Hierbij de eerste.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *