Ga naar de inhoud

Geplande werkzaamheden?

De Vishal is vandaag en morgen gesloten – een te billijken maatregel, want het museum is een soort terrarium bij deze temperaturen. De RaDa-reda heeft zojuist de versmolten toetsenparen (a/s, e/d, n/m) met een pincet chirurgisch gescheiden en maakt er het beste van – voeten in een teiltje koud water, ijszak in de nek).

Anderen zijn minder fortuinlijk. Nationaal Hitteplan? De kranten vol goedbedoelde raadgevingen? Gisteren zag ik op de hoek Nassaulaan / Nassaustraat een paars aangelopen verkeersregelaar de wacht houden bij drie overbodige rode pylonen. In de volle zon, in vol ornaat, dus met reflecterend oranje hesje. Ik meen me te herinneren dat ze daar stond te zinderen in afwachting van de plaatsing van een bestelde maar te laat gearriveerde op-en-neer-paal die de binnenstad nog autoluwer moet maken. Het tafereeltje was te pijnlijk om er een foto van te maken.

En zojuist opereerde hier in de Santpoorterstraat een driekoppig schoonmaakteam van Spaarnelanden. De bestuurder van een veegwagen, een man met een klassieke bezem en voorop (zijn eigen tropische zandstorm veroorzakend) een man met een bladblazer. In oranje werkkledij. Ook hier vroeg ik me af waarom de arbeidsinspectie niet hard ingreep. Geplande werkzaamheden? Er is voor die mannen vast wel iets te doen langs de waterkant of bij een ijspaleis. En (ik ken de bladblazer-cao niet op mijn duimpje) bestaat er niet zoiets als hitteverlet?

.

kikker3

.

In plaats van een foto van de oververhitte schoonmaakploeg toch maar deze koele/coole kikker die in de tuin van de buurvrouw door een kat werk opgejaagd en bij mij veiligheid zocht.

.

kikker2

.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook.

2 reacties op “Geplande werkzaamheden?”

  1. Ja zeg, bar en boos die onwrikbare werkschema’s, nietsontziend. Schandalig deze mensen onder deze omstandigheden laten werken.. en nog n nutteloze functie ook..
    T kikkertje heeft n cool slootje nodig denk ik? ????

  2. Het schijnt zo te zijn dat dieren niet vervoerd mogen worden bij een temp van boven de 30°. Terecht maar de door jou beschreven situatie is schrijnend en blijkbaar betreft het mensen die niet mondig genoeg zijn om tegen hun “bazen” te zeggen doe het even lekker zelf. Absurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *