Ga naar de inhoud

Stammentwist

De twee heetste (pfff) hangijzers in de regio Haarlem zijn momenteel de bomenkap in Schalkwijk en de schommel aan de Garenkokers(pfff)kade.

De door buurtbewoners opgehangen schommel, die al tijden tot ieders tevredenheid schommelt, werd ineens het doelwit van handhavers. Commotie in komkommertijd! Ziggy Klazes (GL-raadslid) wierp zich direct op als patrones van alle lokale schommels en zij heeft een hotline (pfff) met Muggenmeester Wienen. De uitkomst is dat de schommel ‘voorlopig’ mag blijven hangen. Jubelt en schommelt allen!

Meer goed nieuws leek er te zijn over de 343 bomen in Schalkwijk die voor de bijl dreig(d)en te gaan. De Haarlemse Bomenridders deden hun naam eer aan en trokken met een afvaardiging ambtenaren van stam tot stam. Er verscheen een juichend persbericht waarin zij claimden 200 bomen te hebben gered. Lover-lovers van Delftwijk tot Meerwijk blij! Tot de gemeente alles ontkende. Het gehakketak (RaDa-humor) is voor een buitenstaander onbegrijpelijk. Bomenridder Harry Hobo (afkorting van ‘hoge boom’?) beweert geluidsopnamen te hebben die hun beweringen staven. De gemeente van haar kant twijfelt aan de expertise van ‘boomdeskundige’ Mark Helsloot – de titel ‘boomdeskundige’ is immers onbeschermd. (Evenals de Haarlemse bomen? RaDa-reda)

De tegenstrijdigheid in de weergave van het gesprek is zo verbluffend dat de RaDa-reda ook gaat twijfelen aan de uitkomst van het schommeloverleg. Wordt er momenteel op het stadhuis niet gewerkt aan een geheime nota met onderstaand ‘compromisvoorstel’, waarbij slechts de halve schommel gespaard blijft?

.

schommelcompromis

.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook.

2 reacties op “Stammentwist”

  1. Peter de Pagter

    Uit een in opdracht van het college door een extern bureau uitgevoerde audit blijkt dat Spaarnelanden grote problemen heeft ten aanzien van de borging van de kwaliteit van hun werk en bij het procesmatig werken. En laat dat nou net de zaken zijn die bij het vervangen van de bomen in Schalkwijk in het geding zijn. Apart dat het college achter de directeur van Spaarnelanden en zijn adviseurs blijft staan. Heeft het college (Merijn Snoek) niets geleerd van eerdere fouten bij het beheer van bomen en de omgang met insprekers / externe deskundigen. Het is net alsof Cora Yfke nog niet weg is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *