Ga naar de inhoud

Elektrische Harley’s?

De MC Hardliners, aangenaam kennis te maken! Ik had nog nooit van ze gehoord. Hun onaangekondigde photo opportunity op het bordes van het Haarlemse stadhuis was het eerste wat ik van ze zag.

Zo’n twintig motorduivels in vol ornaat poseren met hun rug naar de Grote Markt gekeerd, als evenzovele wildplassers die het bestuurscentrum van de stad hebben uitgezocht als loosplaats. Ik zie het een nieuwe korfbalclub of klaverjasvereniging niet snel doen, maar de Hardliners zijn dan ook een doorstart (vroem-vr-vvvrrroem!) van de door de rechter verboden Hell’s Angels.

De Hardliners zijn vanuit de gevangenis opgericht door voormalig Angel-leider Lysander de R. Motorclubs kun je sneller oprichten dan verbieden en de huidige wetgeving laat de rechter veel ruimte voor interpretatie. Welke logo’s en symbolen kunnen ermee door en welke niet?

Niettemin lijkt me dat een grove provocatie als die van gisteren om een krachtig weerwoord vraagt. Zwarte leren jasjes verbieden lijkt me onpraktisch. Maar waarom niet de motoren zelf? Daar moet toch wel een mouw aan te passen zijn, met een of ander vaag milieu-argument? Te beginnen in Haarlem. Verbied binnen de stadsgrenzen alle tweewielers met een cilinderinhoud van meer dan 25cc (pik je de brommers in een keer mee). Of sta alleen geluidloze, elektrische Harley Davidsons toe. Weg met het imponeergedrag. Wanneer is de gemeenteraad terug van reces?

.

haantjesgedrag in Wachtum

.Haantjesgedrag in Wachtum (Drenthe)


Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook.

5 reacties op “Elektrische Harley’s?”

 1. Het is nog veel erger dan het er uitziet, Marius.
  Vanuit deze club ( en dat is nog maar de FACADE ) wordt Wientjes bedreigd.
  Ik wil er graag een keer met jou – als VRIJe journalist – over praten.
  Maar dan onder 4 ogen, graag , ik heb een kleinzoon op komst !

 2. Of alle gemotoriseerde twee- en driewielerrijders (Reliant Robin-rijders uitgezonderd) verplichten tot het lezen, begrijpend interpreteren en toepassen van Robert Pirsigs “Zen en de kunst van het motoronderhoud, een onderzoek naar waarden”. Maar dat zal voor CBR wel teveel gevraagd zijn.

 3. Wat een stelletje zeikers bij elkaar. Daar valt toch simpel tegen te verbaliseren.

  Waarbij ik mij direct wil aansluiten bij de door jou voorgestelde oplossing.

  En dan ook graag landelijk invoeren.

  Stille groet,

 4. Het probleem is ook dat wets- en regelverzakers dit niet doen uit onwetendheid. Ze kennen precies de positie die zij en het gezag tegenover elkaar innemen, Je verlangt gewoon terug naar de goudeerlijk stroper die af en toe es een haan meepakt van een hereboer 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *