Ga naar de inhoud

Onstads

Hier in Haarlem wil men geen toeristeninvasie à la Amsterdam en dan langzaam kapot gaan aan de ziekte van Pfeijffer (Ilja). Begrijpelijk. Alleen, gisteravond verpoosde ik rond half acht op een bankje aan het IJ, bij de Veemkade, op 2 km van CS.

.

zoekplaatje

.

Het weer speelde zijn favoriete spelletjes van de laatste dagen; zwartblauwe wolken bloesden boven de hoogbouw in het havengebied.

.

tegenlichtwolk2

. 

Waren er geen toeristen? Jawel, drie giechelige Aziaten met huurfietsen oefenden hun rijvaardigheid op het lange, lege rechte stuk achter winkelcentrum Brazilië. Af en toe tufte en pufte er een hardloper langs. Maar dat was het.

.

paalzitter

.

Vlakbij de wal postte een rank meeuwtje met een smalle, kromme snavel minutenlang quasi-onschuldig op een aanmeerpaal (zie de eerste foto voor het bovenaanzicht van die paal). De rust was onstads.

.

veemkade

.

Tegen de schemering liepen we kalm weer terug naar het station. Die lange kade was praktisch uitgestorven. Pas bij het Mövenpick Hotel en het Bimhuis werd het straatbeeld ietsje levendiger, maar nog steeds vertrouwde ik het niet helemaal. Zouden er straks ineens 6000 vreemdelingen uit een parkeergarage opduiken en heel hard ‘kiekeboe’ roepen? Wachtte er bij CS een vloot van honderden biersloepen? Maar nee, niet van dat alles en ook Ilja Leonard vertoonde zich niet.

.

rust2

.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook.

2 reacties op “Onstads”

  1. Marius (RaDa-reda)

    @schulp: al las ik wel dat het aantal cruiseschepen met een derde is verminderd dit jaar. Zou het dan toch…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *