Ga naar de inhoud

Après Jazz

Curieus HD-interview zaterdag met organisator Martijn Bevelander van Jazz & More. ‘Als ze festivalglazen verplicht stellen, stoppen we ermee.’ Ze = de vervelende linkse mensen van de gemeente Haarlem. We = de weldoeners van Jazz & More.

Bij de RaDa-reda (erkend Haarlem Jazz-mijder sinds 2008) hakt dit dreigement er niet bepaald in, maar los daarvan: gezien de niet zo tactvolle reactie lijkt het me dat de goede/getergde Martijn op een slecht getimed moment is lastiggevallen door de krant. De Muddy Waters Tribute Band staat vast op de Afsluitdijk, de drummer van BRUUT! heeft acute plankenkoorts en de dakconstructie van het Klokhuisplein-podium blijkt dezelfde als die van het AZ-stadion. En dan wil Hein Flach het leven van de planeet verlengen met maiskartonnen bekers en statiegeld-glazen. Geef op dat eco-gemiemel maar eens diplomatieke antwoorden! Dat duizenden mensen hun rotzooi achteloos op de Markt mieteren is op zo’n moment een druppel in a sea of troubles!

Vanmiddag was de Jazz no more. Wel was de RaDa-reda getuige van het vakkundig afbreken van de hele handel. Een indrukwekkend spektakel, met veel gespierde, goed gedrilde mannen, waarvan hier een impressie.

.

apresjazz1

.

apresjazz2

.

apresjazz3

.Loutje tussen de kassa’s

apresjazz5

.

Volgend jaar weer? Dat is dus de vraag.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook.

2 reacties op “Après Jazz”

  1. Laat bij Jazz &More intussen de jazz er maar af. Het hele festival heeft (bijna) niets met met gezellige jazz te maken. Het gedreun de hele avond en (begin van) de nacht kan zich intussen uitstekend meten met Dance Valley.

  2. Je kunt de organisatoren niet straffen voor de mentaliteit van Het Publiek- dat overigen overal hetzelfde is. Van sjiekere festivals tot hakkende gabbers laat het ongegeneerd alles vallen. Zomers op slippers tot je enkels door het glas waden, topidee. Anderen de wereld laten verbeteren is natuurlijk sowieso het beste idee. Hein Flach(journaille?)heeft op dit vlak een naam hoog te houden(bamboe, boekweitgrutten I suppose)maar schrijf eens tegen dat heilige publiek in, gij politiekers evenzeer, schrijf eens tegen het publiek in. Als u het goed doet zullen ze u omarmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *