Ga naar de inhoud

Tappen en nathouden

Wacht, het RaDa gaat niet weer zeuren en zuren over de Formule1, maar een eenpersoons lachsalvo hier in de redactieruimte overschreed alle geluidsnormen bij het lezen van deze uitspraak in het HD van Circuit-directeur Robert van Overdijk. Hij heeft het over degenen van Rust bij de kust die bezwaarprocedures indienen en zegt dan:

“Het is een kleine groep die heel veel lawaai maakt.”

Dit is de vieste, zwartste knalpot die ooit een ketel verweet dat hij zwart is. Een kleine groep die heel veel lawaai maakt? Daarbij denk je toch eerder aan twintig bolides die in een duingebied…

Afijn, laten we het liever over journalist Peter Bruyn hebben die in het HD pleit voor behoud van de Egelantier. Ja, water onder brug (is dat nog een anglicisme?), een gepasseerd station, een gesloten boek. Als het aan de Haarlemse politiek ligt althans, die voor de verkoop van het gebouw stemde. Me dunkt, de beleidsmakers moeten van goeden huize komen om dat nuchtere, geëngageerde opiniestuk te weerleggen, dus ik vermoed dat men het raadsbreed en collegebreed zal negeren. En dat er een luxueus hotel komt.

En dat terwijl drie pagina’s eerder deze kop staat: ‘Haarlem wil paal en perk stellen aan toerisme.’ Dus niet alleen paal, ook perk! Worden alle stadspromotie-activiteiten volgend jaar stopgezet? Huren we straks zakkenrollers en extra daklozen, of knoeien we met de misdaadcijfers om buitenlanders af te schrikken? De tijd zal het leren.

Over paal en perk gesproken, het Bolwerk is van 27-8 tot 3-9 ‘beperkt bereikbaar’ vanwege het bierfestival ‘Haarlem Tapt’. Voorwaar het soort hoogstaand cultureel evenement waarmee de stad zich graag profileert. Proost en een prettig weekend, allemaal!

.

Haarlemtapt

.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook.

5 reacties op “Tappen en nathouden”

 1. Rob en Marius,
  Als je toch niet echt vol overtuiging van plan bent te komen, kom dan helemaal niet! En loop dan niet te koop dat je van plan was te komen bierproeven.
  Zeg dan dat je geen geld hebt om de oude columns van Youp van ‘t Hek woord voor woord uit te voeren. Sinds ik begonnen ben bij het NRC, is tenminste een hoop naming en shaming weggevallen. Anders hadden jullie al die bekende Nederlanders die in zijn ogen fout waren, moeten terughalen!

  groet,
  Kim Buntsma

  p.s. Marius van Vught heeft niet bewezen dat datgene Youp op het podium doet, dat hij dat ook kan….Een zeven tekenen voor een boekenlijst, terwijl je gewoon de bedwantsen van de moeder aan het verslaan bent, dat is geen goed voorbeeld als cijfer-gevende leraar Nederlands of Engels.

 2. Een kleine groep die veel lawaai maakt, i.d.d. wat je zegt ben je zelf.
  Dank RaDa 🙂

 3. Julia Henneman

  Huh Marius ? Heb je opeens een soort – hoe heet dat tegenwoordig – HEETMEEL-cluppie
  gegenereerd ?
  Knap hoor !
  Kom je stiekem gluren door die weer afbakenessende muren daar als ik ga TAPPEN ?
  Heb mijn oude rode schoentjes met ijzeren neuzen al uit het vet gehaald !
  Doe ik het SPECIAAL VOOR JOU !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *