Ga naar de inhoud

Hagagedaga

Sapperdeflap, heet dat vastgoedbedrijf van Wybren van Haga nou nog steeds Sjopperdepop? Officieel mag hij zich er als Kamerlid niet meer mee bemoeien, maar een onmiddellijke naamswijziging zou ik hem toch willen aanraden. En dan niet iets als Wyberdepiephoera, Melkjerijk, Dokkenvoorhokken of Huren, Zien en Zwijgen. Geen leuke namen om maandelijks de huur naar over te maken.
 
Vandaag meldt het HD dat Van Haga is gedaagd vanwege de beëindiging van het huurcontract van een invalide man uit een Haarlems hofjescomplex dat hij bezit. De aanleiding zou liggen in irritaties over een nieuw geïnstalleerde doch haperende warmtepomp. En dat terwijl de verstandhouding tussen de twee volgens de betrokken advocaat aanvankelijk ‘joviaal’ was.
 
Joviaal, daar kan ik me wel iets bij voorstellen. De paar keer dat ik Van Haga sprak was hij de vriendelijkheid en beschaving zelve en dat liet zich moeilijk rijmen met zijn bikkelharde opstelling in de gemeenteraad en de conflicten en incidenten waarbij telkens weer betrokken raakt. Moet hij niet een full-time mediator in de arm nemen? Die Van Haga kalmeert en adviseert als ze hem tegen de goed gesoigneerde haren in strijken?

Hoogste tijd voor een paar nieuwe start-ups: Susje-en-kusje? Lief-is-niet-laf? Uit-de-scrimmage-met-een-beter-image? Antimot&antimat? Huggen-met-muggen? VanHaganietmeerdaga??

.

sleep

.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook.

1 reactie op “Hagagedaga”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *