Ga naar de inhoud

NEE op alles

Het is ja, tenzij het nee is, huldigde een vriend van mij als pedagogisch principe. Als het even kan, welwillend knikken in plaats van op voorhand geërgerd nee schudden.

Waarom hebben we het hierover, vraagt de RaDa-lezer (op zich wel wat gewend qua redactionele hersenkronkels en gedachtenhuppels) zich nu af. Het heeft te maken met een bericht eerder deze week dat vijftien Noord-Hollandse huis-aan-huisbladtitels zullen verdwijnen. Denk Wieringer Courant, Westfries Weekblad De Streek, Westfries Weekblad Hoorn-Koggenland, De Koerier, Alkmaars Weekblad, De Krommenieër, De Zaankanter Zaandam, De Zaankanter Zaanstreek & Wormerland, Gezinsblad Purmerend-Edam-Volendam.

Ik herinner me in het HD de frase ‘een krater in het medialandschap’ gelezen te hebben. En ja, zelf vind ik (veelvraat van kruimelnieuws en triviatapas) het ook betreurenswaardig. Leve de regionale nieuwsvoorziening. Maar in hoeveel medestanders mag ik me verheugen in dezen? Vanmiddag liep ik langs een Haarlemse flat en afgaande op de stickers zouden veel stadgenoten hun brievenbussen liefst dichtmetselen én camoufleren. The noes have it, The noes have it! om met John Bercow te spreken: twee schamele ja’tjes tel ik.  

Veel stadgenoten zijn kennelijk toch meer van de Windows pop-up ‘NEE op ALLES!

.

nee-op-alles2

.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook.

2 reacties op “NEE op alles”

  1. Julia Henneman

    Ik ga een nieuwe sticker ophalen voor op mijn brievenbus bij de gemeente Bloemendaal.
    1 waar JA JA op staat. Dankzij jou, Marius vind ik moed daartoe . En mocht het me toch teveel worden, heb ik altijd nog een lieve vogel ( met wie ik samenwoon ) die twee keer per week verse ondergrond ( ‘ leegte ‘ ) nodig heeft om onder te kakken.

  2. Marius (RaDa-reda)

    @Julia: De gemeente zegt vast ‘ja’, al weet je het in Bloemendaal nooit zeker (dus wel beleefd zijn, hoor!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *