Ga naar de inhoud

Pleinvrees

Het mooiste station van Nederland met het lelijkste plein van Nederland? Als je ergens pleinvrees krijgt, is het als je aan de centrumzijde uit station Haarlem komt.

Zou het HD (dat er vanaf de redactieburelen op uitkijkt) niet eens een wedstrijd uit kunnen schrijven voor de beste Stationspleinfoto?

Vanochtend, toen buien en zon stuivertje wisselden, deed ik een poging er iets moois te kieken, maar dat viel om de dooie dood niet mee.

.

station1

.

plein2

.

plein3

.

plein

.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook.

4 reacties op “Pleinvrees”

  1. nicole schouten

    Over het stationsplein en zijn omgeving las ik laatst dat er binnen een aantal jaren veel te weinig ruimte zal zijn. De oplossing is gelukkig vrij gemakkelijk: de kantoorkolos en wat de Beyneshal was helemaal afbreken en gebruiken voor busruimte, fietsparkeren, een mooie wandelroute en een dichte wachtruimte voor de OV-gebruikers. De Herenstraat van het plein scheiden met een gracht.

  2. Haarlem heeft een naam hoog te houden als de Stad met het mooiste station met het lelijkste plein.

  3. Het is niet alleen te weinig ruimte voor het busstation, vooral te weinig, te smalle en te drukke aan- en afvoerwegen om alle bussen vlot en veilig te laten rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *