Meteen naar de inhoud

Optimale versobering

Het HD opent vandaag met de financiële perikelen bij het Frans Hals Museum, dat de algemene reserves heeft opgesoupeerd de afgelopen jaren. Van museumzijde kreeg de krant een weinig verrassend ‘geen commentaar’; Ann De(penning)meester is zelden scheutig met inkijkjes in de bedrijfsvoering – denk ook aan de interne strubbelingen met haar personeel (onder wie de chef financiën!).

Het verwachte tekort van het Frans Hals bedraagt een paar ton – ondermaatse dwergpindaatjes vergeleken met de 850 miljoen die het project Zuidas extra gaat kosten bovenop de oorspronkelijke aanneemsom van 1,7 miljard. In het HD-artikel daarover kom ik een frase tegen waarvan ik hoop dat klussende RaDa-lezers die nooit hoeven bezigen: er dreigt een ‘optimalisatie van de versoberingen’. Wat moet je je daar concreet bij voorstellen? Je wilt een nieuwe etage op je huis zetten, gaat bij gebrek aan pecunia terug naar een dakkapel, die ook te duur blijkt, zodat je – optimaliserend en op zwart zaad – eindigt met alleen een daktuintje?

De RaDa-reda wandelde gisteren door de stad en kwam thuis met veel te veel foto’s voor één blogje. Neem alleen al de etalage van kantoorboekhandel Muijs, met als bijvangst de gevels aan de overkant van de Gedempte Gracht.

.

Muys1

.

Maar laten we de dingen scheiden. De school vissen van Harry van der Tooren (als ik het goed ontcijfer) zwemt daar ter gelegenheid van de aanstaande Kunstlijn.

.

Muijs2

.

En dat dradencomplex link?

.

Muijs3

.

Duizenden bavocentristen zonder Google Maps en Stratenboeken veren verheugd op. Inderdaad, het is onze stad (laser-scherp).

En daarna (treuzelend in de Warmoesstraat) werd ik vriendelijk binnengenood bij het Hofje In den groenen Tuin. Maar misschien moet dat wachten tot een volgende keer.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook

4 reacties op “Optimale versobering”

  1. Mooi hofje, In den Groenen Tuin, daar hebben wij nog gezongen met Koorbizniz tijdens de Koorbiënnale. (op een zeer tropische dag in 2018????)

  2. De schilder heet Harry van ter Toolen en hij exposeert tijdens de Kunstlijn in de Kleine Houtstraat 96

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *