Ga naar de inhoud

Fade away

Herfst = vallende bladeren. Alleen had ik nog nooit goed naar de hortensia’s gekeken. Met die frisse blauwe en roze heb ik weinig, alsof ze uit een catalogus met baby-spullen komen. Bruin en dor hebben ze wel wat, in de zon. Maar de latere stadia had ik nooit bewust geregistreerd.

.

hortensiavlinder

.

Lossen ze op? Als ze ver heen zijn hangt er een soort gaas rond de twijgjes. Vlindertjes van tule.

.

hortensiagaas10

.

En omdat de natuur/horticultuur geen maat kent:

.

hortensiagaas13

.

Genoeg voor een lange bruidssluier. Old soldiers do not die, they just fade away , beweert het liedje en voor de hortensia’s geldt dat kennelijk ook. Verder ga ik maar niet zoeken naar verschillen en overeenkomsten – ik ben niet in een morbide bui. Hier staan bruine bejaarden en doorzichtige hoogbejaarden naast elkaar.

.

hortensiagaas5

.

Ten slotte een die te laat is opgestaan en zich misschien verbeeldt dat hij het eeuwige leven heet.

.

hortensiabloei2

.

Hortensiakleurig P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *