Ga naar de inhoud

1000 bommen

Laten we wel wezen, het is maar een kleine groep die het voor de rest verpest. De meeste handgranaten leiden een onschuldig, weinig explosief bestaan, in kisten of laatjes.

Maar die ene op het bordes van het Haarlemse stadhuis houdt me toch bezig, merkte ik toen toeristen me de weg naar het centrum vroegen. Moest ik ze de voorpagina van het HD laten zien? Zou ik ze voor hun eigen bestwil niet naar het Marsmanplein sturen?

En wat doet de vondst voor het imago van onze stad? Speelt de commercie er al op in?

.

grangift

.

Mijn zintuigen stonden scherper afgesteld dan nornaal, alsof alleen de pin er nog maar uit hoefde. In de etalage van Haarlem Souvenirs zag ik een motorfiets. Weliswaar zonder Hell’s Angel, maar toch… En waren dat handgranaten vermomd als tulp? Of uitgevoerd in Delfts blauw?

.

Naamloos

.

Ja, mijn onderbewustzijn overdreef het een beetje met de waakzaamheid en burgerzin. Wat waren er langs mijn route veel handzame, potentiële projectielen die de paranoïde wandelaar de stuipen op het lijf konden jagen.

.

granhall

.

In allerlei kleuren (niet maten)

.

granhallpan

.

Afijn, ik ben weer veilig thuis. En verder? De beveiliging rond het stadhuis en Muggenmeester Wienen is ‘afgeschaald’? Op zich niet onbegrijpelijk, maar dit soort geintjes (even een open deur intrappen) mag niet doorgaan. Mag ik voorstellen bij wijze van goedkope tijdelijke maatregel de bewaker bij de coffeeshop aan de Kruisweg te confisqueren en bij het stadhuis te posteren? Wie weet heeft een psychologisch effect. En ondertussen ben ik net als iedereen benieuwd wat de altijd wakkere beveiligingscamera’s hebben vastgelegd.

.

antigran

.

 Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook

2 reacties op “1000 bommen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *