Ga naar de inhoud

Ongehoord

Ongelogen: ik wilde net gaan luisteren naar de toelichting van de oprichters van Ongehoord Nederland en… het geluid deed het niet! Het was bij de NOS, dus je kunt er een samenzwering achter zoeken dat de audio dienst weigerde. Uiteindelijk bracht de Windows-probleemoplosser uitkomst en na een herstart van de laptop kwamen Ybeltje en Arnold luid en duidelijk door.

Overigens stelt de RaDa-reda er eer in te spreken met eenieder die schreeuwt noch beschimpt. Hengelaars zijn wat dat aangaat goede gesprekspartners.

Langs het Spaarne wordt de kade vernieuwd en ik kan het nooit laten even toe te kijken bij het project.

kadewerkers

Tot mijn verrassing stond er op de Melkbrug ook een visser.

.

visser3

.

Waarom niet ‘Tussen ruisend riet en plompeblad’, zoals het hengelsportboekje van Jan Schreiner heette. Ergens bij de Mooie Nel of Zijkanaal B? Nee, dit was zijn stekkie, stelde hij met grote stelligheid. Als je baars wilde vangen moest je hier zijn. Hij noemde aantallen die de maximaal toegestane vangstquota ver te boven gingen. Dik dertig op een middag, en geen stekelbaarsjes, hè. Tot 40 cm aan toe.

Op het brommerzadel lagen een bakje aarde en drie tomatenschijfjes, een mij onbekend aas. Nee, die waren voor de wormen en inderdaad, de weekste delen van de tomaat waren weggesabbeld. Hij woelde (bijna wellustig) in de bak en begroette een kluwen vitale wormen zo groot als een portie bami.

.

wormendubbel

.

Ik had op zich graag door willen vragen naar de inhoud van zijn aanhangwagentje, maar er moest voor Karstens en Berckmoes ook nog wat te horen overblijven. Je moet elkaar wat gunnen, als media.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *