Ga naar de inhoud

Op een wolk

‘Lyrisch-satirisch weblog’, zo prees ik het RaDa aan in de oertijd, maar misschien is die bipolaire kreet aan herziening toe.

Post-pensioen is de balans zoek aan het raken. Gaan we toe naar een moment waarop ik alleen nog maar langs de Schotersingel en door de duinen drentel en onophoudelijk natuurschoon jullie kant op stream? (Het klinkt als science fiction, maar wie weet) kwispelstaartend mijn eigen RaDa-drone uitlaat om jullie ook nog vanuit een bird’s eye view te laten genieten van alles wat God (lang geleden) en de mens (het laatste millennium) hebben geschapen?

En dat de bavocentristische actualiteit me geen lor meer kan schelen? De megaprojecten en affairettes uit de ingezonden brievenrubriek, pukkeltjes en muggenbultjes (pun intended) op de dikke rug van de stad? En dat ik alle politieke poppetjes laat dansen, tot ze niet meer kunnen?

Zaterdagmiddag wandelde ik met de huisdichteres en een vriendin door de Kennemerduinen naar IJmuiden. Waar wij liepen scheen de zon, verderop hing een wolk te hangen. Een fotogenieke wolk. Het duurde alleen wel een half uur eer ik doorhad dat er vrijwel geen wind stond en dat ik steeds dezelfde wolk had gefotografeerd, met steeds een andere voorgrond/ondergrond.

Geen wind, dat is niet vaak. Bij Tata hadden de rookpluimen moeite hogere luchtlagen te bereiken en de grote wolk te supplementeren. Het zorgde voor vreemde effecten. Nou ja, kijk zelf maar.

.

wol3

.

wol7

.

wolk8

.

wolk10

.

wolk11

.

wolk13

.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook

6 reacties op “Op een wolk”

  1. Post-pensioen worden de foto’s steeds mooier! Ik heb gekeken of ik ze kan downloaden als screen blanker, maar dat lukt niet. En het bavocentrisme moet wel blijven.

  2. Alles beter dan de hobby van de gemiddeld bemiddelde Haarlemmer,….bezwaar maken, geeft niet waartegen.

  3. Hans Duivenvoorden

    Fraai Marija! Ik vond het zoo vreemd dat de wolk bleef hangen. Daar waar ik moest zijn op de Gedempte Oude Gracht samen met het muziekbandje de Filistijnen, daar bleef het regenen! De wolk bleef maar hangen. Er werd door de Filistijnen voor Amnesty Int. gespeeld die aktie voerde. Een anti-regendanslied mocht niet baten.
    Groetjes Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *