Ga naar de inhoud

Babyboemelaar

Zijn de negentigjarigen al gedwongen excuus aan te bieden aan latere generaties voor het verwekken van miljoenen ‘boomers’? De boomerboom (spreek uit ‘boemerboem’) van de jaren ’45-’55 heeft, zo wordt nu algemeen erkend, een enorme ellende aangericht.

Tweede- en derdegeneratieboomerslachtoffers hebben ‘boomer’ nu gekozen tot woord van het jaar. Of zouden de boomers (verwaten en narcistisch als ze zijn) op zichzelf hebben gestemd? Zelf ben ik (van 1953 – een soort nakomerboomertje) er ook zo een. Ontkennen baat niet.

Ik heb me niet zo intensief met de verkiezingen beziggehouden, anders had ik mijn eigen, niet pejoratieve ‘babyboemelaar’ voorgedragen. Oei, mijn eigen? Theodor Holman citeert in een column van 26 nov. een boze jongeman die hetzelfde woord gebruikt in de zin van profiteur. Dus de woordspeling kan ik niet claimen.

Let evenwel op het verschil: mijn babyboemelaar (van 4 december) vent het gedachtegoed van de PAVOHOVAHA uit en neemt de tijd om rond te keutelen en keuvelen. Zo ook vandaag. In het Staten Bolwerk zag ik deze ‘egeldrinkplaats’. Leuk, hè? Met een info-bordje erbij voor geletterde egels en een schoteltje met drinkwater. Of het in een grote behoefte voorziet weet ik niet, want overal in het park liggen plassen. Maar baat het niet dan schaadt het niet. Laat maar komen die egelboom (spreek uit ‘-boem’)

.

egeldrinkplaats

.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook

2 reacties op “Babyboemelaar”

  1. In mijn tijd, ik ben van 51, hielden egels een winterslaap onder bladeren die je niet mocht wegblazen. Hoewel blazen… wij harkten nog. Blijven stadse egels langer op? Inde stad valt natuurlijk heel wat te boemelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *