Ga naar de inhoud

Geen lege dop

Weinig kerstsores voor mij op culinair gebied. Mijn opdracht voor morgen is beperkt tot een nagerecht voor 10 personen, een dat de bloeddruk niet zal verhogen. Mijn bloeddruk tijdens de bereiding, bedoel ik, de dinergasten moeten hun eigen lichaamshuishouding maar regelen.

Ik had Cilla Black opgezet (voor het eerst in zeven jaar, geloof ik); heerlijke muziek om ontspannen bij te spatelen, klutsen en prakken. Make it easy on yourself. Er moesten vier eieren door het beslag. Ik brak het eerste, liet de inhoud in de kom floepen en telde de dooiers – wat ik normaal niet doe. Maar ook bij tweede telling bleven het er twee.

Ik joelde de huisdichteres naar de keuken. Moet je zien! In haar bijzijn sloeg ik een tweede ei stuk. Weer twee! Was dit iets nieuws van AH? Maar op het doosje stond niks over tweelingdooiers. Vrije uitloop, XL. De huisdichteres sloop naar haar computer om te zoeken op ‘kippenziekte’, ‘Tsjernobyl’ en ‘dubbele genetisch gemanipuleerde dooier, noodlottige gevolgen bij inwendig gebruik binnen 24 uur’. In afwachting van de zoekresultaten brak ik alvast ei nummer drie. Probeerden ze me gek te maken? Was het een publieksvriendelijke actie van de pluimveehouders? Drie eieren, zes dooiers! Is dat een record?

.

dubbeldooi

.

Foto die helaas niets bewijst – kan fake yolk zijn – maarruh… erewoord!

Ik besloot het erbij te laten. Ik heb nog drie eieren over. Als ik 12 uit 6 scoor, laat ik het jullie zonder mankeren weten.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (in ieder geval de komende maanden) op Facebook

1 reactie op “Geen lege dop”

 1. Julia Henneman

  DUBBELDOOIERS !
  meer zeg ik niet … het woord spreekt voor zich en de metaforen daarneven mogen jullie allemaal zelf invullen !
  Mooie winterse ( of wat daar voor door mag gaan ) dagen gewenst ,
  jullie alletwee, allemaal
  X Julia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *