Ga naar de inhoud

Blauwe maandag

Een humortje zit in een klein hoekje dus toen ik vanochtend de huisdichteres wilde verblijden met een anti-Blue-Monday-boeket, grapte & grolde ik tegen de bloe-mist (bluegeroep voor degene die de flauwe woordspeling nu nog niet voelt aankomen): “Laten we er een Bloem-Monday van maken!”

Ik kon het niet helpen, het floepte eruit eer ik er erg in had en er was geen weg terug. De man van de kiosk acteerde zonder veel talent een geamuseerd glimlachje. Was ik al de derde of vierde die ochtend? (Moest ik ‘m een bloemetje geven om het goed te maken?)

Google geeft bij ‘Bloem-Monday’ zonder blikken of blozen vijf verwijzingen. Origineel uit de hoek komen, dat valt om den drommel niet mee!

,

Bloemmonday

.

Blue P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (tot maart nog) op Facebook

2 reacties op “Blauwe maandag”

  1. Robert Noorlander

    Ik vind “Bloem Monday” best leuk bedacht. Wat geeft het, als een ander het misschien ook al eens bedacht zou hebben?

  2. Julia Henneman

    Weet je Marius, dat er een werkelijk geweldig vrouwen-orkest bestaat met de naam LUNDI BLEU ? ( vooral strijksters! ) Wellicht kun je je huisdichteres eens trakteren op een concertje ? En dan volg ik in jullie kielzog , want ik lust ook wel PAP van ze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *