Meteen naar de inhoud

(Even) doorpakken

Dat je energiek wakker wordt, fluks dit opruimt en flats dat wegpoetst – een klusje hier een karweitje daar en hop waarom dat niet ook nog meepikken, want je weet van wanten en aanpakken en zwiert door het ganse huis en als je toch bezig bent te surfen op je eigen momentum is het een kleine moeite om hatsekiedee holladiejee weg ermee appeltje eitje wat een daadkracht en nu doorpakken er zit zuurstof in de lucht allemaal fluitjes van een cent gaan op gesmeerde rolletjes vooruit met de geit je bent Superman en Witte reus tegelijk en het is nog niet eens kwart voor twaalf!!!!

Ach, er ligt nog een blauwe envelop met een belastingzeurtje, een kleiner bedrag dan je dagelijks uitgeeft bij kaasboer of bakker, dus dat snel ook even overmaken, het kan maar beter gebeurd zijn!

Wuh… wachtwoord van de bank veranderen op laptop? Nou ja, moet ook gebeuren. Bevestigen via de mobiel. Ja, wel zo veilig. Mobiele app krijgt geen pushbericht. Klooien aan app. Instellingen? Nee, notificaties staan aangevinkt. Na vijf minuten toch bericht. Nee vijf identieke berichten. Bevestigen lukt alleen niet. Zíj zeggen ‘sorry’. Storing? Kijken bij storingen… nee. Een alarmsirene loeit… oh ja, eerste maandag van de maand 12 uur, heeft niets met mijn betaalcrisis te maken. Hele riedel opnieuw, vanaf wachtwoord veranderen. Oude wachtwoord werkt niet meer, want oud. Nieuwe evenmin, want onbevestigd. Ik krijg vijf pogingen, luidt de waarschuwing. Ingeving: ligt het aan de wifi? Wifi uit en met 4G kan ik bevestigen, ik geef de belasting dat flutbedrag, hoezee voor 4G! Alleen, wat schort er aan de wifi dan? Geen storing bij Ziggo, dan moet ik het modem resetten, Of de klantenservice bellen.

Weet je wat, eerst maar eens een uurtje lezen, dan een eitje bakken en dan nog een uurtje lezen. Genoeg voor vandaag. Let us call it a day.

.

haarpunt

.

Ooi verbaasde de RaDa taal-reda zich over ‘Fietspoint Pieters’, maar Haarpoint Haarlem mag er ook wezen.

Paars P.S. : in de zijbalk kun je je abonneren op het RaDa – je krijgt dan een emailbericht zodra er een nieuw stukje is verschenen. EN ik zit (tot maart nog) op Facebook

4 reacties op “(Even) doorpakken”

  1. @Ximaar: ja, hou de stemming er maar in! Over dit soort gedoe had ik het dus. Met de abonneemeldingen is geloof ik ook weer iets mis. En die GET MORE STUFF melding rechts moet ik nog weg zien te krijgen zonder collaterale schade. Een dezer maanden ga ik er eens goed voor zitten.

  2. Als je toch bezig bent, stap meteen over van energieleverancier! Is ook appeltje eitje en kan hon-der-den euro’s per jaar schelen. Heb je al zonnepanelen? Warmtepomp? Tikkie op je phone? Slimme thermostaat? Je spaargeld belegd in aandelen? Ik zou dat allemaal zo graag willen doen, maar ik ben nou eenmaal een dief van mijn eigen portemonnee.

  3. Marius (RaDa-reda)

    @Ximaar: ik heb eraan zitten prutsen, maar meer gepruts is nodig, geloof ik. Kan jij misschien even checken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *