Ga naar de inhoud

De lelijkste onderbroek

De onderbroek kent zijn plaats weer. Een aantal jaren geleden was hij veel zichtbaarder en deelde je de openbare ruimte vaker ongewenst met Calvin Klein en Björn Borg dan nu.

De laaghangende broek is uit het straatbeeld verdwenen, maar ik vermoed dat de onderbroek voor sommigen nog steeds een belangrijk modeaccessoire is. Deze week zag ik in een etalage in de Gr. Houtstraat een onbewoonde onderbroek hangen die mij deed denken aan dat klassieke verhaal van Joubert Pignon, Het lelijkste schilderij ter wereld (‘dat vroeger werd gebruikt om krijgsgevangenen te martelen’).

.

achteraanzicht

.

Misschien dat een van jullie net terug is van Muchachomalo en, as we speak, mucho macho in zijn nieuwe boxers het RaDa zit te lezen. Over smaak valt te twisten, maarruh… dat exemplaar dat mij zo frappeerde (tentoongesteld op een Grieksige zuil), lijkt me ontworpen door het zwakbegaafde achter-achternichtje of -neefje van Marc Chagall.

Er moeten onschuldige meisjes zijn die het overkomt: dat je je nieuwe verloofde voor de eerste keer uitpelt en dan dat weeë onderwaterlandschap ziet met zeemeerminnen die zich verdringen rond ‘s mans bilnaad.

En nu we het er toch over hebben. Ik las deze week (niet geheel toevallig) Ischa van Gijs Groenteman – gesprekken over de geliefde/gehate interviewer. Diverse partners van korte of langere duur vertellen hoe hij routineus uit onderbroeken stapte (tot zover overeenkomsten met ons allemaal) en die op de vloer liet slingeren. Als de teller op twintig stond gingen de dames in arren moede over tot oprapen. Witte onderbroeken waren een geliefd cadeau voor de moeilijk opvoedbare ‘dikke man’. Achter zijn schrijfbureau zat hij graag in zijn onderbroek, sigaret in een hand, éénvingerig typend met de andere. Als hij een tikfout maakte, scheurde hij het hele vel eruit en begon opnieuw.

Met HEMA-onderbroeken was Ischa al tevreden – Muchachomalo bestond nog niet (zoals Herman van Veen zou zingen). Overigens hebben ze daar ook effen modellen.

Ik heb een plug-in verwijderd die ook rss-feeds deed. De beste manier om het RaDa te volgen is waarschijnlijk via de subscribe-knop. Of gewoon elke dag even kijken, wat heb je te verliezen?

1 reactie op “De lelijkste onderbroek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *