Ga naar de inhoud

Oeps?

Op de laatste postzegel die ik likte stond nog gewoon een geldbedrag vermeld (in centen) en een afbeelding van koningin Emma Wilhelmina Juliana in plaats van een koe, een fiets, een tulp of Willem Alexander met ‘waarde 1’.

De huisdichteres voert een actievere correspondentie dan ik en beschikt daartoe over een verfijnd, Victoriaans aandoend instrumentarium, met briefopeners, postzegelvellen en ook een weegschaaltje dat haar behoedt tegen onderfrankeren. Niettemin, vorige week kregen we twee kaartjes met ‘Oeps, te weinig postzegels…’

.

oeps

.

‘Oeps’? Welk serieus te nemen bedrijf oepst er tegen zijn klanten? Dan liever een zwarte kaart met in rode privacyloze rode letters ‘strafport‘. “Zo, heb je weer gefraudeerd, schat?”plaagde ik mijn vrouw toen ik haar verontwaardiging zag. Het gewicht zat bij weging precies op de kritieke grens, brieste ze en het enige wat ze kon bedenken was dat die overschreden was door het gewicht van de postzegel die ze erop had geplakt.

Het ging om twee identieke brieven met een programmafolder erin – bij de ene moest €3,64 worden bijbetaald, bij de andere €4,55. We ontvingen de kaartjes zes dagen na verzending van de brieven, dus die folders deden er al niet meer toe. Postnl, zeg eens eerlijk, willen jullie eigenlijk niet liever van dat hele gedoe met brievenbezorgen af? 

Paars PS: Wie nooit iets wil missen van het RaDa moet iedere dag kijken of zich abonneren of wachten tot de rss weer betrouwbaar is.

5 reacties op “Oeps?”

  1. Mijn huisgeliefde Oepst regelmatig, tot mijn grote ergernis trouwens. Maar mijn ergernis verplaatst zich niet buiten de deur. Even de posttarieven googlen is een kleine moeite en we hebben een weegschaal…toch?! En de ‘kerstzegels’ hebben een reductie van 9 cent die nu weer moet worden bijgeplakt. De Oeps-score voor dit jaar staat al op 4.

  2. Marius (RaDa-reda)

    Dat is goed nieuws. De tweede ‘oeps’ is een bug in Windows Live Writer. Als ik het bericht heb gesloten en daarna weer open om een verbetering aan te brengen, krijgt iedereen weer een bericht…

  3. Oeps, klimaatprobleempje…Oeps coronavirusje… Oeps, boze boertjes… Maar even serieus, ik denk ook aan een ontmoedigingsbeleid. KPN heeft er geen zin meer in. Misschien is dat ook realistisch, net zoals bij de grote warenhuizen. En heeft de klassieke brief zijn tijd gehad. Oeps, bombriefje…

  4. Ximaar: En nu zie ik dat het bericht er ook dubbel staat, vandaar… Het houdt je van de straat zo’n blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *