Ga naar de inhoud

Gat-verdamme

Trypofobie? Wie het weet mag het zeggen. Of wie het heeft… Ik las erover in New Scientist: de angst voor patronen met gaatjes/cirkels, zoals de honingraat en de spons. En de camera-ogen van de nieuwste iPhone deden sommigen gruwen.

Veel weten de geleerden er nog niet van. In het artikel (The Hole Truth, zoek de woordspeling!) staat een aantal evolutionaire suggesties. Kan het een associatie zijn met de vlekkenpatronen/uitslag van besmettelijke ziektes bijvoorbeeld? Knekelvelden (met schedels) stond er vreemd genoeg niet bij.

Interessant is de opmerking dat de mens in de moderne stedelijke omgeving veel meer te maken heeft met strakke geometrische patronen, wat iets is om bij stil te staan. Zo hebben epileptici last van smalle verticale strepen.

Zoekend naar trypo-patronen kwam ik tijdens mijn ommetje weinig tegen.

.

builepestbak

.

Deze prullenbak heeft puistjes en bultjes. Is er al een naam voor de afkeer daarvan (ex-builenpestlijders)?

En de manische gedrevenheid van al deze crocusjes en sneeuwklokjes wekt bij mij ook een vage onrust…

.

statenbolwerk

.

Crocuspaars PS: Wie nooit iets wil missen van het RaDa moet iedere dag kijken of zich abonneren of wachten tot de rss weer betrouwbaar is.

1 reactie op “Gat-verdamme”

  1. Goh, een confrontatie want ik vrees dat ik weinig opmerkzaam ben. Wel heb ik angsten voor lettercombinaties die onheilspellend over komen. Voorbeeld? Nou eh…. VVD, PVV, FvD, AFD . Zuks dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *